„Acum este cazul ca DNA sa vina la Primaria Bucuresti” – afacere dubioasa in care sunt implicati Firea, doi teleormaneni si niste „egipteni care nu exista”

news

Ciprian Ciucu, membru din partea PNL in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, cere interventia procurorilor DNA in cazul atribuirii unui contract consistent pentru dezinsectie si deratizare unei firme din Teleorman, al carei patron are legaturi cu Liviu Dragnea. 

Potrivit unui articol din Romania libera, contractul (in valoare de 23 de milioane de lei) a fost atribuit unei firme din Teleorman, Fitodep Viridana SRL, al carei patron este Virgil Lucian Constantin, directorul Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman. Firma  a fost infiintata de catre Virgil Lucian Constantin in august 2016, cu obiectul de activitate „comertul cu ridicata al produselor chimice”. Pe atunci, patronul raspundea de fondul de vanatoare detinut de Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman, infiintat de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Dupa trei luni de la semnarea contractului cu Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti, Virgil Lucian Constantin a scapat de firma si a trecut-o pe numele teleormaneanului George Sitaru. La randul sau, Sitaru si-a trecut firma pe numele a doi egipteni: Ahmed Zarif Abdel Salam El Wakil si Mohamed Raafat Bekhit Abd El Hamid.

Cei doi egipteni care au preluat firma de la George Sitaru apar ca asociati in zeci de societati inregistrare in Romania. Majoritatea firmelor sunt radiate sau intrate in insolventa. In plus, Agentia Nationala de Administrare Fiscala are de recuperat zeci de milioane de lei de la cei doi egipteni.

Ciprian Ciucu cera acum interventia procurorilor DNA.

„Acum este cazul ca DNA sa vina la PMB. Unde-s banii pentru dezinsectie si deratizare? Se pare ca la niste ‘egipteni care nu exista’.

Acest extras este din stenograma zilei in care a aparut in schema Centrul de Protectie a Plantelor.

Facts:

► PMB, cu Firea proaspat inscaunata, refuza sa atribuie contractul unui operator cu experienta pentru dezisectie si deratizare, desi procedura de achizitie pentru astfel de servicii era finalizata; Contractul nu se mai atribuie (acum suntem dati in judecata si va trebui sa platim de doua ori, probabil).

► Se identifica in subordinea PMB o structura – Centrul de protectie a Plantelor – care sa-i puna printre competente dezinsectia. Centrul nu avea competente, capacitate si resurse umane pregatite pentru asa ceva. Ulterior i se aloca un buget peste capacitatile sale;

► Aflam dintr-o serie de articole din Romania Libera (RL), ca in august 2016 se infiinteaza undeva prin Teleorman o firma cu obiect de activitate “comertul cu ridicata al produselor chimice”;

► Acesta firma se prezinta la o licitatie de 23.000.000 (5 milioane de euro!!!) si asa fara experinta si cu un singur angajat i se atribuie contractul;

► Intr-un articol, Romania Libera demonstreaza legatura dintre acesta firma si Liviu Dragnea printr-un prieten al acestuia, Virgil Lucian Constantin, directorul Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman;

► In urma dezvaluirilor acest interpus ii da firma (cu contractul deja castigat) unui alt teleormanean, George Sitaru;

► Sitarul asta da mai departe firma (cu contractul castigat, nu stiu daca s-au efectuat deja si plati) unor egipteni fantoma specializati in evaziune fiscala. Oare cui, de fapt?

Hai, acum mergeti si platiti-va taxele printre sobolani si tantari. Primaria are nevoie de ei”, a scris Ciucu pe Facebook.

pmb

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: