Acum este sigur, suspendarea lui Iohannis se apropie cu pasi repezi: „Nici macar nu mai este un plan ascuns”

analize

Jurnalistul Dan Turturica explica detaliat, intr-un articol publicat pe digi24.ro, de ce suspendarea lui Klaus Iohannis este o certitudine.

Turturica afirma ca declaratiile repetate ale lui Tariceanu privind „statul paralel” sunt cea mai buna dovada ca suspendarea lui Iohannis se apropie cu pasi repezi.

„Daca anul trecut si-a permis sa creada ca va putea coabita cu oricine castiga alegerile, ca va reusi sa neutralizeze influenta a doi-trei lideri toxici si sa-i oblige sa respecte liniile rosii, intre timp a aflat cat de scump pot fi platite naivitatea, idealismul, superficialitatea sau lipsa unei strategii pe termen lung. Tinta este chiar el.

Si daca mai avea vreun dubiu, probabil i-a fost spulberat, joi, de Calin Popescu Tariceanu: Ati fost ales de ‘statul paralel’ sa castigati alegerile pentru ca sunteti santajabil cu dosare penale si, deci, usor de manevrat de cei care controleaza cu adevarat ‘statul paralel’. Ce mai poate astepta presedintele dupa o asemenea declaratie? Un singur lucru. Suspendarea. Nici macar nu mai este un plan ascuns. Liderul ALDE il acuza saptamanal ca incalca Constitutia.

(…) Dupa ce vor fi reusit sa treaca modificarile la legile justitiei, si il vor fi scos, de facto, din mecanismul de numire a procurorilor sefi, ii vor lua prerogativele in privinta numirii sefilor de servicii de informatii. Daca le reusesc cele doua obiective, preluarea controlului asupra parchetelor si a serviciilor secrete, dupa ce au reusit sa isi atraga, deja, numerosi judecatori de partea lor, vor avea tot ragazul pe care si-l doresc pentru a demara suspendarea intr-un moment cu riscuri minime.

Citeste si: Jurnalist bine informat: „Patru grupari distincte isi sincronizeaza eforturile pentru a-l suspenda pe Iohannis. Forta lor este redutabila”

Nu am trecut cu mult de jumatatea mandatului lui Klaus Iohannis si ne aflam in cel mai dificil moment al presedintiei sale”, scrie Turturica pe digi24.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: