Acum isi arata adevaratul chip. Petre Lazaroiu, fost judecator CCR: „Condamnarea lui Dragnea a fost politica, cu siguranta”

actualitate

Fostul judecator CCR Petre Lazaroiu a declarat, miercuri, la Antena 3, dupa decizia CCR care arunca in aer sentintele compelturilor de trei judecatori, ca sentinta in cazul Liviu Dragnea a fost „una politica”.

”Am fost judecator raportor la inceputul lui aprilie, nu am apucat sa ma prnunt. Pot sa va spun, in principiu, sunt convins, desi nu am vazut solutia, colegii vor spune in dispozitiv ca procesele vor fi rejudecate daca nu sunt defintive, am mai spus asta.

Despre dosarul lui Dragnea, daca, sunt decizii defintivie, in principiu nu se poate, dar dosarul lui Dragnea e atipic, a ridicat o exceptie legat de completul de 3, i-a fost respinsa, ca urmare a respingerii ca facut sesizare de neconstitutionalitate, ICCJ s-a grabit sa judece si eu zic ca ei ar fi trebuit sa astepte decizia Curtii Constitutionale.

Liviu Dragnea are motive de revizurire si de contestatie in anulare, nu sunt penalist. Eu nu cred ca tinta a fost bagarea lui Dragnea in puscarie, ci disparitia de pe scena politica.

Cu siguranta decizia in dosarul lui Liviu Dragnea a fost una politica!

Aici este vorba despre ceva simplu: am intrebat-o pe doamna Tarcea daca respectiva lege mai este respectata. Ea ne-a spus ca respectiva lege nu produce efecte negative. Eu am intrebat daca ICCJ mai aplica legea sau nu.

A lasa ICCJ sa hotarasca in locul Parlamentului este deja prea mult.

Foarte multi colegi ai nostri nu au suportat presiunea si au decis sa dea amanare. Exact cum va spun! In momentul in care 3, apoi 4 judecatori spun ca ei nu mai doresc sa judece, atunci s-a ajuns la concluzia ca nu se mai poate judeca.

Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru ca ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problema, ca ies din complet, dar pe viitor voi veti avea o mare problema.

Ni s-a tot spus ca este mai bine sa o lasam asa, sa mai asteptam. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru ca au avut un argument forte: de ce mereu arunca la noi in curte scandalurile politice? Eu i-am inteles”, a declarat Petre Lazaroiu la Antena 3.

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe tema constituirii completurilor de trei judecatori. Astfel, CCR a decis ca aceste completuri au fost nelegal constituite, printre care si cel care l-a condamnat initial pe Dragnea. Sesizarea a fost facuta de Florin Iordache.

Decizia de admitere a fost luata cu 5 voturi „pentru” si 4 „impotriva”. Cauzele care nu au sentinte definitive pana la 1 ianuarie 2019 ar putea fi rejudecate de completurile de 5.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: