Acum nu o mai ameninta nimeni? Dupa ce a plans in direct la TV, Shhaideh accepta sa conduca un minister foarte important. Pe lista viitorilor ministri se afla si Lia Olguta Vasilescu

politica

Cabinetul Sorin Grindeanu ar urma sa cuprinda atat nume noi, cat si persoane mai cunoscute, precum Mihai Tudose la Ministerul Economiei, Gabriel Vlase la Interne, Lia Olguta Vasilescu la Munca, Florin Iordache la Justitie, Georgian Pop la Aparare, Mihai Fifor la Transporturi, Mihnea Costoiu la Educatie si Sevil Shhaideh la Dezvoltare, au precizat surse social-democrate pentru News.ro. ALDE ar urma sa aiba cel putin trei ministere, cu Daniel Constantin la Mediu.

Social-democratul Sorin Grindeanu a fost desemnat, vineri, de catre presedintele Klaus Iohannis pentru postul de prim-ministru, acesta avand la dispozitie, potrivit Constitutiei, zece zile pentru formarea Cabinetului.

Conform unor surse din partid, din viitorul Cabinet ar urma sa faca parte:

Ministerul Economiei – Mihai Tudose

Ministerul de Finante – Cristian Socol sau Viorel Stefan

Ministerul Fondurilor Europene – Marius Nica

Ministerul Apararii – Georgian Pop

Ministerul de Interne – Gabriel Vlase

Ministerul de Justitie – Florin Iordache

Ministerul Afacerilor Externe – Natalia Intotero

Ministerul Agriculturii – Daniel Botanoiu

Ministerul Dezvoltarii – Sevil Shhaideh

Ministerul pentru Tineret si Sport – Gabriel Petrea

Ministerul delegat pentru Afaceri Europene – Ana Birchall

Ministerul Transporturilor – Mihai Fifor

Ministerul Sanatatii – Dinu Cristina Elena sau Sorina Pintea

Ministerul Muncii – Lia Olguta Vasilescu

Ministerul Energiei – Iulian Iancu

Ministerul Educatiei – Mihnea Costoiu

Ministerul IMM-urilor si anteprenorilor – Florin Jianu

Ministerul apelor si padurilor – Doina Pana

Luni dupa-amiaza sau marti, Liviu Dragnea ar urma sa aiba o intalnire cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu pentru a definitiva ministerele care vor reveni acestui partid, varianta aflata in discutie la acest moment fiind:

Ministerul Mediului – Daniel Constantin

Ministerul Comunicatiilor – Sorin Campeanu

Ministerul delegat pentru Relatia cu Parlamentul – Steluta Cataniciu

In privinta Ministerului Culturii, sunt inca discutii daca sa revina PSD sau ALDE, numele aflate in discutii pentru preluarea acestui portofoliu fiind cele ale lui Ionut Vulpescu (PSD) si Daniel Barbu (ALDE).

Conform calendarului anuntat de liderul PSD, Liviu Dragnea, si transmis si presedintelui Klaus Iohannis, noul Executiv ar urma sa depuna juramantul in 4 ianuarie, la ora 19.00, Sorin Grindeanu intentionand ca prima sedinta a Guvernului sa fie in aceeasi zi, la ora 21.00

Marti, 3 ianuarie, la ora 10.30, ar urma sa fie sedinte de Birou Permanent, iar la ora 12.00 sedinte ale plenului atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor. La ora 14.00, vor fi sedintele conducerilor PSD si ALDE pentru aprobarea componentei Cabinetului, iar la ora 15.00 va fi o intalnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD si ALDE in care fiecare candidat la functia de ministru va avea o scurta prezentare.

In jurul orei 16.00 – 16.30 premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului si programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17.00 vor fi convocate Birourile permanente reunite.

Miercuri, 4 ianuarie, ministrii propusi vor fi audiati in comisiile parlamentare, intre orele 8.00 si 14.00. La ora 15.00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare si votul de investitura al Guvernului.

Sevil Shhaideh a declarat, joi, cu lacrimi in ochi, la Romania TV, ca familia sa a primit mesaje de amenintare pe Facebook.

„Au fost mult mai multe lucruri, nu numai amenintari cu moartea, au fost telefoane, au fost mesaje, am ajuns la un moment dat sa ne speriem, eu personal, si sotul, cand toate aceste mesaje au ajuns pe Facebook-urile copiilor si apoi pe Facebook-ul sotului. Nu vreau sa reproduc absolut nimic din ce am citit noi acolo, ca sa nu dam idei altora, dar nu este normal”, a declarat Sevil Shhaideh.

Social-democrata a spus ca nu a mers si la Politie cu aceste amenintari, pentru ca nu avea alte dovezi decat mesajele de pe Facebook, insa „s-a speriat mai tare” de faptul ca toate amenintarile au venit imediat dupa refuzul lui Klaus Iohannis.

„Viata mea este schimbata. Am doi copii. Acesti doi copii nu pot sa-i las, ma gandesc ca merg la scoala si cineva le face un rau. Ne-am inchis Facebook-ul, sotul si-a inchis Facebook-ul”, a continuat ea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: