Acuzatie SOC a unui inalt OFICIAL european: „Afluxul de refugiati, FINANTAT de Rusia”

externe

Nu este exclus ca afluxul de imigranti in UE sa fie finantat de Rusia, a declarat ministrul apararii al Cehiei, Martin Stropnicky, intr-un interviu pentru cotidianul MF DNES, informeaza Radio Praha.

‘Am o informatie pe care nu o pot demonstra suta la suta, insa nu am niciun motiv sa nu-i dau crezare. Nu sunt in stare sa demonstrez aceasta, insa ne putem intreba intereselor cui serveste actuala campanie masiva indreptata spre UE. Pot spune ca o UE unita si puternica nu este in mod sigur aspiratia Rusiei’, a declarat ministrul ceh referitor la actualul aflux de imigranti in UE.

Martin Stropnicky a precizat ca detine aceasta informatie de la Ministerul Apararii ungar. ‘Mi s-a spus ca refugiatii sunt transportati in autobuze finantate, probabil, din Rusia’, a declarat ministrul ceh al apararii cu privire la modul in care imigrantii ajung din peninsula balcanica in spatiul Schengen.

UE se confrunta cu cel mai mare val de imigranti de dupa Al Doilea Razboi Mondial, dinspre tari ale Orientului Mijlociu si Africii, aminteste Agerpres. Acest aflux pune, potrivit unor oficiali europeni, o mare presiune pe bugetele nationale ale tarilor din UE, mai ales in Italia, Grecia, Germania, Austria si Ungaria, tari considerate ‘porti de intrare’ in UE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: