„Acuzatii de o gravitate fara precedent”. Forumul Judecatorilor si AMAP demonteaza diversiunile lui Lucian Netejoru de la Antena 3

news

Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatia “Miscarea pentru apararea statutului procurorilor” au emis, luni, un comunicat de presa in care sanctioneaza comportamentul si declaratiile sefului Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru. Acesta a oferit un interviu postului Antena 3 in care a dezinformat prin omisiune.

„Pe aceasta cale, solicitam public domnului Netejoru Lucian sa precizeze calitatea in care a fost prezent si a proferat afirmatiile mai sus expuse la emisiunea postului TV Antena 3, temeiul legal susceptibil sa permita dezvaluiri publice dintr-un raport care nu a fost inca nici macar discutat, nicidecum aprobat de CSM, si care poate suferi modificari de substanta, precum si motivul real pentru care a ales sa acorde acest interviu”, se arata in comunicatul celor doua asociatii.

Seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, a confirmat, sambata, la Antena 3 ca a facut parte din Masonerie, spunand in plus ca este „mandru” de acest lucru.

Netejoxu s-a plans ca Laura Codruta Kovesi a facut presiuni asupra sa pe vrea in care era sefa a DNA.

„In ce au constat aceste presiuni? As incepe cu dosarul care mi-a fost facut la DNA, cu privire la o apartenenta din trecut la Masonerie. Nu am avut ocazia sa o spun, dar o spun aici. Eu sunt mandru ca am facut parte din Masonerie, dar stiind care imi sunt indatoririle, am renuntat la a fi membru in aceasta organizatie. In tot timpul controlului, am fost bombardati cu fel de fel de solicitari privind inspectorii care efectuau controlul”, a declarat Netejoru la Antena 3.

„Despre toate aceste presiuni am facut vorbire intr-un document pe care l-am pus la dispozitia CSM”, a mentionat seful IJ.

Mai mult despre: ,


Comentarii: