Acuzatii dure la Moscova: „Turcia sustine ISIS”. Se ia in calcul EVACUAREA rusilor din Turcia

actualitate

Politicienii de rang inalt de la Moscova reactioneaza cu furie dupa ce Turcia a doborat un avion rus la granita cu Siria.

Adjunctul presedintelui Parlamentului de la Moscova, Nikolai Levichev, membru in comisia pentru afaceri internationale, a acuzat Turcia ca sustine ISIS. Potrivit The Guardian, el a sugerat ca ar fi cazul ca Rusia sa anuleze toate zborurile catre Turcia si sa isi evacueze cetatenii din aceasta tara.

Levichev a comparat doborarea avionului de lupta cu atacul terorist din Egipt comis asupra avionului de linie rus, in care au murit 224 de oameni.

Portalul Gazeta.ru, care citeaza postul de radio ‘Transmite Moscova’, anunta ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, pregateste o declaratie de presa pe aceasta tema. Si Dmitri Peskov a declarat ca se asteapta ca presedintele Vladimir Putin sa faca o evaluare a situatiei legate de doborarea avionului Su-24 la intalnirea cu regele Iordaniei, Abdullah al II-lea.

Totodata, Kremlinul inca nu stie daca vizita la Ankara a ministrului de externe rus Serghei Lavrov, programata pentru 25 noiembrie, va fi anulata. ‘Sunati la MAE pentru precizari!’, i-a indemnat Peskov pe jurnalisti. El a indicat insa ca presedintele rus Vladimir Putin nu va convoca Consiliul Securitatii Rusiei marti, ca urmare a acestui incident.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: