Acuzatii grave: „Guvernul a facut o intelegere SECRETA, vor veni 100.000 de refugiati musulmani”

externe

Liderul partidului conservator polonez Dreptate si Justitie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, formatiune favorita la alegerile legislative de pe 25 octombrie, a acuzat miercuri guvernul de la Varsovia ca a acceptat un acord secret pentru primirea a pana la 100.000 de refugiati musulmani, transmite agentia EFE.

El a sustinut ca a obtinut aceasta informatie de la ‘surse de incredere ale Comisiei Europene’, fara sa le precizeze.

Pe de alta parte, Jaroslaw Kaczynski, care a fost premier intre anii 2005 si 2007, a atras atentia asupra riscurilor sanitare pe care le implica sosirea refugiatilor, cerand guvernului sa tina cont si de problemele de sanatate publica ce ar putea aparea. In acest sens a dat ca exemplu cazurile de holera descoperite printre refugiatii ajunsi in Austria sau cele de dizenterie din insulele grecesti.

Actualul executiv condus de Ewa Kopacz a acceptat cotele obligatorii de refugiati, impuse pe 22 septembrie la reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne al UE (JAI). Inaintea acelei reuniuni, executivul polonez a insistat de fiecare data pe primirea refugiatilor exclusiv pe o baza voluntara, dar in final s-a razgandit brusc si a sprijinit in cele din urma cotele obligatorii, precizeaza Agerpres.

Aceasta decizie a starnit un val de critici in Polonia si a radicalizat campania electorala, situatie de natura sa creasca popularitatea lui Kaczynski chiar inaintea alegerilor. El este considerat un politician nationalist-conservator, iar pozitia sa de respingere a imigrantilor extracomunitari a fost bine primita de o mare parte a polonezilor care, conform sondajelor, resping in proportie de 56% cotele obligatorii de refugiati.

De cand a inceput criza refugiatilor, Kaczynski a insistat pe dificultatile pe care le implica integrarea musulmanilor in Europa. Intr-una din interventiile publice, el a dat exemplul unor cartiere din Suedia, afirmand despre acestea ca politia locala nu are curajul sa patrunda acolo si ca drapelul suedez nu poate fi arborat in respectivele zone.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: