Acuzatii grave: „Guvernul a facut un joc al fortelor straine care vor sa destabilizeze Romania”

politica

Actualul Guvern a pus in pericol pe termen lung interesele geostrategice ale tarii si astfel a facut „un joc al fortelor straine care vor sa destabilizeze Romania”, a declarat miercuri deputatul liberal Catalin Predoiu, referindu-se la adoptarea ordonantei de urgenta pentru modificarea Codurilor penale.

„Prin ceea ce s-a intamplat ieri seara la Guvern, s-au pus in pericol pe termen lung interesele geostrategice ale Romaniei. Guvernul a facut, deliberat sau nu, asta trebuie sa afle oamenii legii, un joc al fortelor straine care vor sa destabilizeze Romania, au facut pe fata jocul celor care nu vor democratie, nu vor lege, nu vor euroatlanticism in Romania. Si nu trebuie sa mai asteptam sa vina nimeni sa ne rezolve aceste probleme. Este o optiune a romanilor si ea nu trebuie alterata prin legi facute de si pentru infractori. Sper ca toate aceste lucruri sa fie curmate cat mai curand si toti avem un rol, noi aici in Parlament, apoi in strada, Justitia, toata lumea care vrea ca aceasta tara sa nu se intoarca la vremurile de dictatura, la vremurile de faradelege, la vremurile de hotie cu legea in mana, sa reactioneze acum”, a spus Predoiu.

Potrivit acestuia, ministrul Justitiei, Florin Iordache, si premierul Sorin Grindeanu au comis infractiunea de favorizare a infractorilor, fiind instigati de presedintele PSD, Liviu Dragnea, si a adaugat ca procurorul general al Romaniei ar trebui sa se uite asupra acestor fapte.

„Aceste ordonante nu au aparut din spuma marii, din neant. Cineva le-a scris, cineva le-a lucrat, exista martori, exista computere, cred ca trebuie sa aflam cu totii in ce imprejurari au fost gandite, discutate, concepute, ascunse, promovate, fara ca Parlamentul sa stie, fara ca opinia publica sa stie. In opinia mea, tot acest complex de fapte imbraca forme penale care trebuie anchetate de urgenta, pentru ca nu se poate ca printr-o infractiune sa ajungi la legiferare in aceasta tara”, a subliniat Catalin Predoiu.

Deputatul liberal, care a detinut si functia de ministru al Justitiei, a atras atentia ca prin ceea ce a facut Guvernul a intrat „in campul si competentele justitiei”, deoarece actul normativ adoptat „a zadarnicit anchete si a facut scapati infractori, a facut scapati oameni care trebuiau sa dea socoteala in fata justitiei”.

Predoiu a punctat ca adoptarea OUG de modificare a codurilor penale s-a facut prin incalcarea independentei justitiei, printr-un conflict intre puterea executiva si puterea judecatoreasca.

„Ma astept ca Justitia, pentru care foarte multi in aceasta tara am militat, sa reactioneze si sa arate ca e o putere, ca e un garant al democratiei si al legii. Nu se poate sa avem o democratie condusa de oameni care isi dau legi pentru a scapa de Justitie. As vrea sa reamintesc ca toate dictaturile au inceput prin acte emise de Guvern, de Parlament, aparent legale si constitutionale. Sa nu uitam aceste precedente si sa nu credem ca istoria nu ne poate juca din nou feste. Sa nu uitam vorbele unui mare istoric care spunea ca cine isi uita istoria risca sa o retraiasca. Noi nu vrem sa retraim vremurile de inceput de comunism din anii 45 — 47. Tot prin lege a inceput atunci dictatura”, a afirmat Catalin Predoiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: