Acuzatii incendiare ale lui Basescu, cine sunt oamenii „sectei” SRI din guvern

politica

Traian Basescu a lansat un nou sir de acuzatii la adresa conducerii SRI, pe careo acuza ca a pus la cale „discreditarea clasei politice”.

Intr-un interviu acordat Romania TV, Basescu sustine ca noul val de nationalism din societatea romaneasca este pus la cale de SRI.

„Eu ma intreb de ce am ajuns la candidati de tip Marian Munteanu, fata de care am o pozitie neutra. De ce am ajuns sa fim tara care gazduieste o intalnire la varf a nationalistilor europeni? De ce se infiinteaza tot mai multe partide nationaliste? Cred ca am raspunsul: pe de o parte sunt realitatile clasei politice existente, pe de alta parte exagerarile unei decizii de a curata abuziv clasa politica, cu catusele aratate in fiecare zi. Populatia nu o sa mai vada alt orizont decat acela al nationalismului. Exista niste creiere care ordona si niste institutii care executa aceasta lupta anticoruptie cu discreditarea clasei politice. SRI este implicat, categoric creierele sunt de la SRI. Este o secta a securitatii nationale, raspandita in toate institutiile statului, care are un lider nevazut in SRI, un executant care e DNA si care are ca obiectiv discreditarea institutiilor politice. Creierele sunt din Romania si sunt oameni care detin informatia si oameni care detin catusele.

Acest proces saptamanal ce solicitare a arestarii unui parlamentar a dus la convingerea ca tot parlamentul e format din corupti. Ceea ce nu este adevarat. Sunt si oameni care isi fac treaba, vin cu proiecte de lege. Sunt multi. Dar cand ai grija sa servesti saptamanal una doua cereri de arestare se creeaza impresia ca este o institutie care trebuie sa dispara. Numele „creierelor” le pot intui, dar e clar ca analiza se produce la varful SRI, condus de generalul Coldea, si executia la DNA, controlat de doamna Kovesi. Nu mai stie nimeni, e decizia lor. Dar Directia de Aparare a Constitutiei din SRI trebuia sa dea demult o analiza cu ce inseamna distrugerea institutiilor politice.

(…) Romanii au respins nationalismul, dar daca il vor vedea ca singura solutie se vor indrepta cu toata convingerea spre el pentru o lunga perioada de timp.

Se urmareste impingerea Romaniei intr-o anumita zona, exista o alta comanda decat cea a democratiei, care trebuie consolidata. Capii mafioti tip Pescariu, Florica au fost lasati si cu banii, si liberi. Deci e o minciuna cand spui ca obiectivul e recuperarea banilor.

Sunt de acord ca trebuie facuta o innoire a clasei politice, dar trebuie sa vedem cu cine. Ca daca o inlocuim cu nationalisti extremisti, Romania se distruge singura. Cei responsabili de secta securitatii nationale trebuie sa stie ca in mine au un adversar. Pentru ca eu inteleg ce se intampla, nu sunt parasutat acum in viata politica si nu inteleg care sunt abordarile pe centrele de decizie. Presedintele Iohannis nu stiu daca intelege situatia. Am trait si eu experienta noviciatului la Cotroceni. Depinde de inteligenta fiecaruia cat dureaza. La mine a durat un an si jumatate, doi, dar daca nu te ocupi, poate sa dureze tot mandatul”, a declarat Basescu.

Fostul presedinte a tinut sa arate cine ar face parte din „secta” SRI.

„Secta aceasta s-a format in timpul mandatului meu, dar nu am sesizat, pentru ca nu a fost agresiva. E prezenta in Guvern prin dl. profesor Dancu si prin dl. profesor Curaj. E prezenta in ambasade, academicianul Mihalache tocmai pleaca. E prezenta in ANAF, in ANI, oriunde se pot lua decizii importante. Pe de o parte se protejeaza intre ei si duc o lupta puternica cu politicul. Iar rezultatul e o crestere foarte rapida a extremismului nationalist si ajungem sa punem candidati cu o tusa puternica a nationalismului extremist in abordarile lor. Pentru ca asta place la popor”, a mai acuzat Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: