„Acuzatii incredibile”. Soprana Angela Gheorghiu reactioneaza socata la minciunile Gabrielei Firea: „Lucrurile trebuie sa se schimbe”

politica

Soprana Angela Gheorghiu o acuza de minciuna pe Gabriela Firea dupa ce aceasta a acuzat-i ca i-a trimis un mail personal in care ii cerea sa intervina pentru anularea unor taxe datorate statului roman.

„Datorii la statul roman nu am. Intamplarea face ca am primit recent o rectificare prin care se atesta ca statul roman, prin ANAF, trebuie sa-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am platit, autoritatile respective anuntandu-ma ca au gresit calculele”, informeaza Gheorghiu pe Facebook. „Simplul fapt ca ma vad nevoita acum sa ma justific in fata unor acuzatii incredibile ma fac sa aplaud corul din ce in ce mai puternic al romanilor care cred ca asa nu se mai poate si ca in Romania lucrurile trebuie sa se schimbe. Datoram asta, o tara normala, cu un stat drept si cu politicieni pusi in slujba cetatenilor, urmasilor nostri”, a completat celebra soprana.

Iata mesajul integral:

„Imi pare rau ca Primarul General al Bucurestiului a ales sa raspunda mesajului meu cu o serie de inexactitati si insinuari, ba chiar cu acuzatii foarte grave, doar pentru ca am curaj sa spun lucrurilor pe nume.

Am anuntat inainte de data de 1 Decembrie ca nu mai pot participa la ceremonia de decernare a titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti din motive personale. Nu am vrut atunci sa intru in detalii, dar am comunicat Primariei ca nu pot participa, dat fiind contextul social al respectivului eveniment, care ar fi putut sa duca la interpretari nepotrivite. Nu am fost informata ca decizia de a primi acest titlu se putea lua in absenta consultarii mele.

Motivele specifice pe care le-am avut pentru a nu da curs invitatiei din decembrie le-am expus deja. Eram in punctul in care toata ceremonia ar fi fost doar un exercitiu de imagine pentru un politician. Solutia care s-a gasit, de a fi inlocuita peste noapte cu alte sase personalitati doar pentru ca spectacolul sa continue, a demonstrat ca temerile mele erau indreptatite.

Am sustinut, intr-adevar, un concert in Piata Constitutiei, in anul 2017, la invitatia si contractata fiind de Primaria Bucurestiului. Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul ca respectivul concert urma sa fie gratuit pentru bucuresteni si pentru iubitorii de muzica din toata tara (concertul fiind transmis in direct de Televiziunea Romana), dar si faptul ca in seara aceea s-a cantat muzica de opera, in Piata Constitutiei, pentru mai bine de 10.000 de oameni. De aceea am acceptat sa cant. Datele financiare au fost negociate de impresari. Afirmatiile cu privire la onorariul de concert sunt in afara prevederilor contractuale si total lipsite de eleganta.

Desi nu trebuie sa ma justific in vreun fel, precizez ca am sustinut de-a lungul vremii numeroase concerte pro bono, la care nu am cerut si nu am primit bani, concerte pentru cauze nobile, care meritau sustinerea mea. Am facut asta si pentru ca imi doresc si caut sa intalnesc publicul roman de cate ori am ocazia. De pe urma concertului umanitar pentru victimele de la Colectiv, jumatate din banii pe care i-am strans sunt inca dati disparuti, desi inteleg ca intre timp a fost castigat inclusiv un proces.

Datorii la statul roman nu am. Intamplarea face ca am primit recent o rectificare prin care se atesta ca statul roman, prin ANAF, trebuie sa-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am platit, autoritatile respective anuntandu-ma ca au gresit calculele. Sigur, am tot povestit despre patania mea, pentru ca mi se pare scanadalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva sa intervina pentru nimic, m-am plans mai mult. Mi-am platit datoriile din Romania, ba mai mult decat atat, nu am nici macar rezidenta fiscala aici.

De-a lungul timpului, am primit distinctii peste tot in lume. Iar politicieni importanti si-au facut timp sa vina si sa imi ofere aceste distinctii in orasele in care am cantat. Simplul fapt ca ma vad nevoita acum sa ma justific in fata unor acuzatii incredibile ma fac sa aplaud corul din ce in ce mai puternic al romanilor care cred ca asa nu se mai poate si ca in Romania lucrurile trebuie sa se schimbe. Datoram asta, o tara normala, cu un stat drept si cu politicieni pusi in slujba cetatenilor, urmasilor nostri”, a scris Angela Ghoerghiu pe Facebook.

Firea a anuntat, marti, ca Angela Gheorghiu fost remunerata cu 145.000 de euro pentru un concert sustinut de Zilele Bucurestiului. Ea a mai spus ca soprana trebuia sa primeasca distinctia de certatean de onoare al Bucurestiului intr-o ceremonie organizata pe 1 decembrie anul trecut, dar ar fi anuntat, cu o seara inainte ca nu mai poate sa ajunga. Gabriela Firea mai sustine ca artista internationala i-a cerut sa intervina la ANAF, pentru a i se sterge niste datorii, insa a refuzat sa faca acest lucru.

„Concret, artista a solicitat primarului general sa intervina pe langa Directia de Impozite si Taxe sector 2, sau ANAF, pentru stergerea unor datorii pe care aceasta le are, datorii reprezentand impozite si taxe neplatite”, se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: