Acuzatiile de agresiune sexuala lansate de o femeie impotriva solistului trupei Aerosmith, respinse de judecator, pe motiv ca vin la 50 de ani de la presupusa fapta

externe

Steven Tyler, Aerosmith, acuzatii, agresiune sexuala, 50 de ani

Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, a fost acuzat ca ar fi abuzat sexual un fost model adolescent de doua ori intr-o singura zi, in Manhattan, in urma cu aproape 50 de ani. Miercuri, un judecator american a respins plangerea si i-a spus lui Jeanne Bellino, presupusa victima, ca a asteptat prea mult timp pentru a-l da in judecata pe cantaretul in varsta de 75 de ani.

Potrivit rapoartelor, judecatorul Lewis A. Kaplan i-a spus lui Bellino ca, din moment ce ea nu a sustinut ca actiunile lui Tyler au constituit un „risc serios de vatamare fizica”, ea nu este eligibila pentru o fereastra de doi ani pentru a continua pretentiile care, altfel, ar fi curs in afara termenelor de prescriptie.

Avocatii lui Tyler au sustinut ca Bellino a ales sa nu intenteze o actiune in justitie in temeiul Child Victims Act. In urma deciziei instantei, un avocat al lui Tyler, David Long-Daniels, a declarat, conform Reuters: „Suntem de acord cu rationamentul judecatorului si suntem recunoscatori pentru acest rezultat in numele clientului nostru”.

Este o hotarare cu adevarat semnificativa si nu se stie cum va afecta precedentul judecatorului Kaplan alte cazuri intentate in New York in temeiul aceleiasi legi in viitor. Se pare ca Bellino are acum termen pana la 13 martie pentru a-si modifica plangerea.

In procesul intentat anul trecut, Bellino a sustinut ca, in 1975, cand avea 17 ani, un prieten i-a propus o intalnire cu trupa Aerosmith dupa o prezentare de moda in Manhattan.Ea a sustinut ca, in timp ce Tyler, pe atunci in varsta de 27 de ani, si grupul sau mergeau impreuna pe strada, acesta a impins-o intr-o cabina telefonica si a inceput sa o pipaie, sa simuleze actul sexual si sa ii bage „limba pe gat” in timp ce ceilalti radeau.

Potrivit procesului, „ceilalti stateau in fata cabinei telefonice razand, iar in timp ce trecatorii priveau si erau martori, nimeni din anturaj nu a intervenit”. Bellino a mentionat, de asemenea, ca a fost abuzata din nou de Tyler atunci cand a mers la hotelul Warwick cu grupul.

Ea a sustinut in procesul sau ca incidentul i-a provocat „suferinta emotionala severa si permanenta, manifestari fizice de suferinta emotionala, jena, umilinta, leziuni fizice, personale si psihologice”. Tyler a negat „vehement” afirmatiile lui Bellino.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: