Acuze grave la adresa conducerii USR, aduse de un membru fondator: „Alegerile interne sunt fraudate, iar impostorii promovati in functii publice”

actualitate

Anca Sawaya, demisie, USR, minciuna, impostura, acuzatii, Catalin Drula, Dan Barna, Cristian Ghinea

Anca Sawaya, membru fondator al USR Diaspora, si-a anuntat demisia din partid, aducand acuzatii grave la adresa actualei conduceri a partidului. Intr-o postare facuta pe contul ei de Facebook, fosta userista sustine ca partidul din care a facut parte nu este capabil sa aplice in interiorul sau ceea ce cere pentru Romania.

„Un partid care nu e capabil sa aplice in interior conceptele pe care le sustine in exterior, nu poate fi un partid altfel. In 2016 am hotarat sa nu mai stau deoparte si sa ma implic in politica alaturi de cativa romani din diaspora, la fel de entuziasti ca mine si plini de sperante intr-un viitor mai bun pentru Romania.

Au urmat mai multi ani in care alaturi de ei am dedicat mii de ore de munca voluntara „salvarii Romaniei” de coruptie, de penalii din functii publice sau de hotia generalizata. Am fost membru fondator al USR Diaspora si m-am implicat in majoritatea campaniilor cu toata convingerea, pe timpul si pe banii mei, eu avand o cariera profesionala de succes in Franta si fara pretentii la functii publice in Romania. Am crezut in USR si i-am convins si pe altii sa creada.

M-am inselat. Azi ma opresc aici pentru ca nu mai cred in USR. Nu va mai pot spune ca USR e altfel dupa ce am vazut excluderi abuzive pentru delict de opinie, delatiuni in serie, epurari, fraudari de alegeri interne prin metoda „autobuzul” cu voturi de pe adrese de e-mail false, promovarea unor impostori mediocri in functii publice, a unor oameni fara CV sau parcursuri profesionale legitime, dar corect afiliati cu o anumita tabara din partid, cenzura de pe grupurile interne, minciunile si bullyingul sistematic aplicat membrilor cu altfel de pareri („sabotori”) in scopul eliminarii competitiei, incalcarea repetata a statutului intern sau a deciziilor luate de Biroul National sau de Congres, o conducere complet deconectata de baza partidului si de realitate etc”, spune Sawaya.

Aceasta spune ca energia si motivatia nu mai este aceeasi de la inceput, iar numarul membrilor a scazut foarte mult.

„Mai exista si oameni onesti, exista si alesi locali competenti, ca Dominic Fritz, primar al Timisoarei sau Allen Coliban la Brasov, exista si organizatii locale care functioneaza. Dar tot asa exista multe alte locuri, prea multe, unde fraudele, cenzura sunt modul obisnuit de functionare. Din pacate USR Diaspora este de multa vreme unul dintre acele locuri. Din acest motiv, entuziasmul primilor ani, energia si motivatia pentru actiune s-au diminuat extrem de mult.

Numarul membrilor a scazut la o treime fata de acum cativa ani. Chiar cei ramasi, in filiale ca Diaspora nu sunt toti reali, ci amestecati cu membri fictivi cu date false utilizati pentru a frauda scrutinele interne. Pentru toate aceste motive, drumul meu alaturi de USR se opreste azi aici. Voi ramane in continuare implicata in comunitatea noastra romaneasca de la Paris cu gandul acasa, in Romania”, transmite Anca Sawaya.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: