„Adapostiti-va in beciuri”. Alerta in trei judete privind „caderea unor obiecte din spatiul aerian”: Galati, Tulcea si Braila

news

Locuitorii din trei judete apropiate de Ucraina au primit alerte pe telefoanele mobile, vineri nopate, la ora 23.40 privind „caderea unor obiecte din spatiul aerian”.

Alerta a fost trimisa celor din judetele  Tulcea, Galati si Braila.

Autoritatile romane nu au anuntat concret motivul pentru care a fost transmisa alerta.

Inainte de primirea alarmei, mai multi galateni au semnalat faptul ca au auzit zgomotului unui avion care a spart bariera sonica.

Declaratii ale unor localnici pe forumul Reddit Romania:

„Am primit si eu, am auzit si avionul de vanatoare care a zburat destul de jos deasupra orasului. Ucrainenii iar fac noapte alba. :(”

„Din Braila s-au auzit sunete de avioane acum 20 min, dar n-am primit ro alert si nici nu am vazut nimic pe cer. Veneau din directia Muntiitii Macin”.

”Exista posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian. Pastrati-va calmul. Adapostiti-va in beciuri sau adaposturi de protectie civila. In lipsa unui adapost, ramaneti in interiorul casei, departe de geamuri si pereti exteriori. Durata estimata: 90 min”, se arata in mesajul transmis prin sistemul Ro-Alert.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: