Categories: actualitate

Adevar trantit in fata liderilor PNL. Stelian Tanase: „V-ati inhaitat cu PSD, este o alianta toxica. Este oportunism si este un calcul gresit, PSD o sa va inghita”

Politologul Stelian Tanase a declarat marti ca PNL merge spre alegerile din 2024 ‘dezbinat’ si a catalogat alianta liberalilor cu PSD drept ‘toxica’.

El a participat la simpozionul „PNL intre prima si a doua modernizare a Romaniei: 147 de ani de liberalism”, organizat la Biblioteca Centrala Universitara.

„PNL se duce spre alegerile din 2024 dezbinat. Sunt doua partide liberale, plus alte grupari care pretind tendinte sau idei liberale – nu dau numele partidului ca sa politizez prea tare – si cred ca asta duce la catastrofa.

Veti pierde alegerile daca nu va veti unifica. V-ati unit – ca sa nu zic v-ati inhaitat – cu PSD, care este o alianta toxica, cu un foarte subtire alibi ca e continuitate, soliditate, coeziune. Nu, este oportunism si este un calcul gresit, nerealist, ca toate exemplele istorice si pot sa va mai dau cateva din istoria liberalilor si aceasta coabitare sau cum vreti sa-i spuneti va produce esec.

(…) Trebuie sa gasiti, in perioada urmatoare, o cale ca sa va prezentati in fata electoratului uniti, cu aceleasi idei, cu aceleasi prioritati, cu aceleasi tehnici si strategii ca sa scoateti de la putere PSD, piaza rea a politicii romanesti din ultimii 30 de ani, sa nu ne facem iluzii sa ne ascundem dupa formule.

Este o alianta toxica si din pacate in aceasta alianta toxica nu castigati dumneavoastra sau noi, ca si eu sunt liberal, castiga PSD. O arata si primul an de guvernare alaturi de ei si o va arata si continuarea acestei situatii”, a afirmat Stelian Tanase, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, PSD a sters identitatea PNL.

„Nu veti castiga in fata PSD. Va va inghiti si deocamdata primul efect este ca a sters identitatea PNL pe spatele propriei sale identitati. Nu aveti mesaj, nu va vedeti. Motivul este simplu: pentru ca temele mari si discursul esential il tine PSD, dumneavoastra stati alaturi ca niste scolari ascultatori si care sperati sa beneficiati de aceasta situatie, fiecare in parte, ca sa nu zic mai mult. Cred ca trebuie sa reganditi aceasta strategie, care este perdanta. Cred eu. Este o opinie. De aia nu intru in partid, pentru ca vreau sa am opinii”, a sustinut Stelian Tanase.

Politologul a apreciat ca ar fi nevoie de un congres extraordinar al PNL.

„Alegerile nu sunt departe. Cred ca un congres al PNL extraordinar ar putea sa aduca acele clarificari pe care trecutele congrese nu le-au adus pentru ca le-au amanat si sa intrati cu curaj in campanie, pentru ca, dupa parerea mea, PSD este un partid de batut, dar trebuie facute lucrurile care din punct de vedere rational sunt obligatorii si nu asteapta”, a spus Stelian Tanase.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Polonia vrea sa-i trimita inapoi in Ucraina pe barbatii care au fugit de incorporare: „Multi polonezi sunt indignati cand vad tineri ucraineni in hoteluri si cafenele”

Ministrul polonez al Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat ca Polonia este pregatita sa ajute Ucraina…

43 de minute ago

Un general rus promite ca va distruge NATO pana in 2030: „Majoritatea statelor NATO vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei”

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul fortelor cecene care lupta in Ucraina, a…

3 ore ago

Arestarea pentru mita a unui oficial al apararii semnaleaza pierderea influentei lui Soigu la Kremlin. Creste in schimb puterea serviciilor secrete

Arestarea unui oficial de rang inalt din domeniul apararii, suspectat de luare de mita, semnaleaza…

40 de minute ago

Ministrul polonez de Externe acuza noi intoxicari din partea Moscovei: „Rusia minte in legatura cu planurile poloneze de anexare a unei parti din Ucraina”

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat ca liderii si propagandistii rusi incearca sa…

39 de minute ago

Un ministru german cere „super-bogatilor” sa plateasca pentru lupta impotriva schimbarilor climatice: „Miliardarii au cea mai mare amprenta de CO2”

Ministrul german al dezvoltarii, Svenja Schulze, a cerut joi o contributie mai mare din partea…

42 de minute ago