externe

„Adevarat scandal” in Polonia, mai multe vedete s-au vaccinat peste rand: „Nu exista nicio justificare pentru incalcarea regulilor”

Autoritatile poloneze au lansat o ancheta dupa ce la Varsovia mai multe celebritati au fost vaccinate anti-COVID-19, chiar daca in prima etapa a campaniei de vaccinare din Polonia dozele sunt destinate exclusiv membrilor personalului medical si familiilor lor, informeaza luni agentia de presa PAP, citata de Agerpres.

”Pe 4 ianuarie va incepe o inspectie detaliata in unitatile legate de Universitatea de Medicina din Varsovia (WUM)”, a anuntat ministrul sanatatii polonez Adam Niedzielski.

Acesta a adaugat ca vor exista consecinte daca se ajunge la concluzia ca in procesul de calificare pentru vaccinare a fost folosit ”criteriul privilegiului”.

Potrivit WUM, care a administrat dozele de vaccin in cauza, 18 ”personalitati binecunoscute in domeniul artei si culturii” au fost vaccinate joi contra COVID-19.

Pe aceasta lista, care ar fi fost convenita pentru ca personalitatile respective sa devina ambasadori ai vaccinarii, se afla fostul prim-ministru Leszek Miller, moderatorul TV Krzysztof Materna, cantareata Magda Umer si actorii Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Maria Seweryn (foto) si Wiktor Zborowski.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat sambata ca ”respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectarii normelor de solidaritate sociala”.

”Relatarile din presa despre celebritati care s-au vaccinat si au sarit peste rand sunt un adevarat scandal. Nu exista nicio justificare pentru incalcarea regulilor. Fiecare doza de vaccin administrata prin incalcarea programului este o doza care ar fi putut merge catre cei care au cel mai mult nevoie de ea”, a subliniat Morawiecki.

Polonia a inregistrat sambata 6.945 de noi cazuri de COVID-19 in 24 de ore, ceea ce aduce numarul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus la 1.312.780. Pana in prezent in aceasta tara au murit din cauza COVID-19 un numar de 29.058 de persoane. Saptamana trecuta, o asistenta medicala in varsta de 52 de ani din Varsovia a devenit primul cetatean polonez vaccinat impotriva noului coronavirus.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

O oră ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

15 minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

44 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

O oră ago