„Adevaratii beneficiari”. Tudorel Toader vinde gratierea mascata prin OUG. Comisia Europeana reactioneaza

politica

USR a intocmit o lista cu „adevaratii beneficiari” ai ordonantei care a fost anuntata, duminica, de Tudorel Toader. Sunt prezente nume grele ale politicii romanesti care au socat prin amploarea faptelor de coruptie: Liviu Dragnea, Darius Valcov, Viorel Hrebenciuc, Dan Sova si Elena Udrea.

„Tudorel Toader ne vinde gratierea mascata: OUG-ul pentru rejudecarea a sute de procese.

Dupa ce au inteles ca nu le merge cu modificarea directa a Codului Penal, pe modelul OUG 13, Partidul Social Democrat l-a delegat pe Tudorel Toader sa gaseasca o alternativa. Se pare ca acesta si-a indeplinit rolul de sluga perfecta: daca deciziile de la Inalta Curte au fost declarate ilegale, atunci invalidam decizia acestora si reluam procesul.

Liviu Dragnea, Darius Valcov, Viorel Hrebenciuc, Dan Sova si Elena Udrea sunt doar cativa dintre politicienii condamnati de catre Inalta Curte care, daca acest OUG trece, se vor bucura de prezumtia de nevinovatie. Ce conteaza ca deja au fost epuizate niste mii de ore de proces, deja au fost documentate si analizate probe, au fost date decizii finale, au existat prejudicii de milioane de euro?

Important este cum il ajuta acest OUG pe domnul Dragnea. Simplu: scapa de condamnare si se reia intregul proces. In felul acesta, acesta devine un politician curat, care nu degeaba se viseaza prezidentiabil. Toate acestea intr-o Romanie extenuata de eforturile lui sustinute de a submina justitia si statul de drept pentru a se scapa de puscarie, pe cheltuiala si linistea noastra”, anunta USR pe Facebook.

Intre timp a aparut si o reactie dura a Comisiei Europene.

Finlandezul Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil de locuri de munca si investitii, afirma ca romanii merita stat de drept.

„Incredibila stire! Romanii merita stat de drept. Ministrul Justitiei din Romania a declarat luni ca a pregatit o ordonanta de urgenta care ar putea invalida sute de dosare de coruptie in care sunt implicati oficiali de rang inalt”, a scrie Jyrki Katainen pe Twitter. („Unbelievable news!! Romanian people deserve #RuleofLaw . Romania’s justice minister said Monday that he has prepared an emergency decree that could invalidate hundreds of corruption cases involving the country’s most senior officials. #Romania”).

Mai mult despre: ,


Comentarii: