Adevarul doare. PSD declanseaza un nou atac isteric, vrea sa o dea afara pe reprezentanta lui Juncker in Romania

politica

Social democratul Mihai Fifor, fost ministru al Apararii, o acuza pe Angela Cristea, reprezentant al Comisiei Europene in Romania, ca dezinformeaza forul european si sustine ca atata timp cat aceasta sta in functie, presedintele CE Jean Claude Juncker va fi avea o perceptie deformata a ce se petrece.

„Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul. Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic. La urma urmei, cand cea care informeaza Comisia Europeana este nimeni alta decat Angela Cristea, nu vad la ce lucruri bune ne-am putea astepta”, spune Mihai Fifor, fost ministru al Apararii.

„Dupa nota rusinoasa aparuta in spatiul public, care arata in mod clar implicarea politica a Angelei Cristea impotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta sa fie schimbata imediat de seful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, asa ca nu e de mirare ca domnul Junker are o perceptie total deformata despre ce se petrece in Romania. Faptul ca acesta a mentinut-o in functie, viciaza in mod clar perceptiile si opiniile pe care domnul Juncker le are despre Romania. Nu Guvernul a declansat razboiul politic in Parlament. Partidele de Opozitie au facut acest lucru, depunand motiunea de cenzura impotriva unui Guvern care era in plin proces de preluare a presedintiei”, mai spus Fifor, citat de Mediafax.

Acesta sustine ca nu Viorica Dancila sustine public ca nu va exista nicio pace cu Guvernul in anul electoral 2019 si il cauza pe seful statului Klaus Iohannis ca tine blocate doua ministere cheie si nu respecta deciziile Curtii Constitutionale.

„Dar toate aceste lucruri nu i se spun domnului Junker in informarile care i se pun la dispozitie. Intelegem de la domnul Junker ca „tehnic” suntem foarte bine pregatiti pentru Presedintie. Da, „tehnic” suntem pregatiti de ani buni si pentru aderarea la Spatiul Schengen. Si? Ne-a ajutat asta la ceva? Nu. Romania este tot in afara Spatiului Schengen, Romaniei i se fac rapoarte, Romania are in continuare MCV. Romania continua sa fie tratata ca o natiune de mana doua de catre unii oficiali ai Uniunii Europene si ai unor guverne din Europa. In schimb, Romania se dovedeste a fi un real paradis pentru companii care uita sa-si mai si plateasca datoriile catre aceasta tara. Ca sa il linistim pe domnul Junker si pe toti cei care lupta cu disperare impotriva intereselor tarii, din interior si din exterior, vom spune raspicat ca Guvernul Romaniei a inteles foarte bine care este rolul sau la presedintia UE”, spune fostul ministru.

Cu doar trei zile inainte de preluarea presedintiei Consiliului UE, presedintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat ca are „dubii” privind capacitatea Romaniei de a detine Presedintia semestriala. Juncker a spus ca, desi este „bine-pregatit din punct de vedere tehnic”, Bucurestiul nu a inteles „deplin” ce presupune acest mandat.

Intr-un interviu acordat publicatiei Welt am Sonntag, Jean-Claude Juncker considera ca Romania este „bine-pregatita din punct de vedere tehnic” pentru exercitarea Presedintiei Consiliului UE.

„Dar cred ca Guvernul de la Bucuresti inca nu a inteles deplin ce inseamna prezidarea tarilor Uniunii Europene. O abordare prudenta presupune si disponibilitatea de a-i asculta pe altii si o dorinta puternica de a pune deoparte unele preocupari. Eu am unele dubii”, a precizat Juncker.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: