ADEVARUL iese la iveala. Ce spun datele din a DOUA cutie neagra a avionului Germanwings

news

Datele obtinute din cea de-a doua cutie neagra a avionului Germanwings arata ca Andreas Lubitz a prabusit intentionat aeronava in Alpii francezi, la 24 martie, au anuntat vineri anchetatorii, citati de AFP in pagina electronica.

„Prima examinare arata ca pilotul din cabina a folosit pilotul automat pentru a cobori avionul la o altitudine de 100 de picioare (30 de metri)”, a precizat Biroul francez pentru anchete si analize (BEA), intr-un comunicat.

„Ulterior, de cateva ori in timpul coborarii, pilotul a schimbat setarile pilotului automat pentru a mari viteza avionului”, au adaugat anchetatorii francezi, citati de Mediafax.

Informatiile par sa confirme teoria conform careia copilotul Andreas Lubitz a prabusit intentionat avionul intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei, provocand moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Autoritatile au gasit joi cea de-a doua cutie neagra, care contine parametrii tehnici ai zborului, dupa o cautare de noua zile in zona montana greu accesibila.

Datele obtinute de la prima cutie neagra, care inregistreaza conversatiile din cabina de pilotaj, sugerau ca Lubitz, in varsta de 27 de ani, l-a incuiat pe comandantul de bord in afara cabinei, apoi a indreptat intentionat avionul pe o traiectorie descendenta.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit la 24 martie in Alpii francezi.

Avionul s-a lovit de munti cu o viteza de 700 de kilometri pe ora, provocand moartea instantanee a celor 150 de persoane aflate la bord, dintre care o jumatate erau germani si mai mult de 50 spanioli.

Joi au aparut informatii potrivit carora copilotul Andreas Lubitz a cautat pe Internet date despre sinucidere si despre usile cabinelor de pilotaj.

Procurorii germani au afirmat ca Lubitz a fost tratat pentru tendinte sinucigase si depresie in urma cu cativa ani, inainte de a deveni pilot.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: