Adidasii purtati de Michael Jordan in 1998 in meciul dintre Chicago Bulls si Utah Jazz s-au vandut pentru o suma record de 2,2 milioane de dolari

life

O pereche de pantofi sport care a fost purtata de baschetbalistul Michael Jordan a fost vanduta cu 2,2 milioane de dolari (aproximativ 2 milioane de euro) marti, la New York, devenind cea mai scumpa incaltaminte sport purtata din istorie, a declarat casa de licitatii Sotheby’s, potrivit DW.

Adidasii au doborat un record anterior cand o pereche de Air Jordan a fost vanduta pentru 1,5 milioane de dolari in 2021.

„Rezultatul record de astazi demonstreaza si mai mult ca cererea de suveniruri sportive care i-au apartinut lui Michael Jordan continua sa depaseasca toate asteptarile”, a declarat Brahm Wachter, seful Sotheby’s pentru imbracaminte de strada si obiecte de colectie moderne, intr-un comunicat.

In ciuda faptului ca a stabilit un record mondial, suma a fost cu mult sub pretul estimat de 4 milioane de dolari.

Jordan, care acum are 60 de ani, si-a petrecut cea mai mare parte a carierei de baschetbalist jucand pentru Chicago Bulls. El a castigat toate cele sase titluri de campionat cu echipa.

Incaltamintea, numita „Bred” pentru combinatia de culori negru-rosu, a fost purtata de superstar in 1998, in al doilea meci al finalei NBA, care i-a adus al saselea si ultimul sau titlu de campionat NBA.

Jordan a purtat adidasii in 1998, in a doua jumatate a meciului in care Chicago Bulls a castigat in fata Utah Jazz cu cu 93-88.

Potrivit organizatorilor licitatiei, Jordan a dat perechea de adidasi cu autograf unui baiat de mingi dupa meci.

Sotheby a spus ca vanzatorul nu a fost destinatarul initial al pantofilor, dar nu a oferit detalii despre cumparator.

Meciurile au fost prezentate si in documentarul de succes ESPN/Netflix „The Last Dance”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: