Adina Florea a scapat de dosarul scurgerii de informatii catre Darius Valcov

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv joi cererea procurorului general Gabriela Scutea privind redeschiderea urmaririi penale pe numele Adinei Florea, suspectata ca i-a dat lui Darius Valcov o copie a protocolului secret de colaborare intre SRI si Parchet.

In august 2018, Darius Valcov, la acea vreme consilier al premierului Viorica Dancila, a postat pe Facebook un protocol de colaborare intre SRI si Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la „cooperarea pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin”, incheiat in decembrie 2016.

Procurorii de la Parchetul General au descoperit ca o grefiera de la Parchetul Curtii de Apel Constanta a fotocopiat protocolul SRI – Parchetul General, iar copia documentului ar fi ajuns la Darius Valcov, care l-a publicat pe Facebook. Conform unor surse judiciare, documentul ar fi fost copiat la cererea Adinei Florea, care era atunci procuror la Constanta, aminteste Agerpres.

Grefiera respectiva a fost anchetata de procurorii de la Parchetul General, insa acestia au dispus renuntarea la urmarirea penala, pe motiv ca ea a efectuat o copie de pe un document clasificat la solicitarea unei persoane in raport cu care se afla intr-o pozitie de subordonare.

Ulterior, DIICOT a dispus sa claseze partea din dosar care il privea pe Valcov, iar partea din ancheta care o privea pe Adina Florea a fost preluata de Sectia pentru investigarea magistratilor, dosarul fiind clasat in mai 2019.

O asociatie a procurorilor a solicitat procurorul general sa cerceteze modul in care a fost clasat dosarul Adinei Florea, in conditiile in care ea ocupa functia de procuror-sef al Sectiei Speciale.

In prezent, Adina Florea activeaza ca inspector la Inspectia Judiciara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: