Adina Florea, disperata, nu poate folosi poza anti-Kovesi livrata de Ghita. Chiar si ea a vazut ca este in neregula

news

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, joi seara, la Antena 3, ca fotografia cu Laura Codruta Kovesi pe care a vazut-o la dosarul de la Sectia pentru investigarea magistratilor este ”o copie destul de stangace” care nu este clara si ar putea fi contestata in instanta. El a fost chemat de Florea sa dea declaratii ca a vazut o poza mai clara.

Ion Cristoiu a declarat, joi, la Antena 3, ca audierea de la Sectia pentru investigarea magistratilor a durat aproximativ trei sferturi de ora.

”In dosarul cu Nicolae Popa exista o acuzatie de marturie mincinoasa. Totul porneste de la inregistrarile lui Sebastian Ghita care, in ianuarie 2017, a sustinut ca a avut o relatie de prietenie cu doamna Kovesi si ca are si inregistrari. De aici aceasta isterie cu fotografia, de acolo a pornit. Domnul Sebastian Ghita nu mi-a aratat poza ca sunt eu baiat simpatic, ci pentru ca m-am dus la Belgrad sa-i iau interviu. In urma acestor interviuri, parchetul s-a autosesizat si doamna Kovesi a fost chemata, fara ca noi sa stim, intr-un dosar clasat de Augustin Lazar. In cadrul acestei anchete, doamna Kovesi a declarat ca nu are nicio legatura cu domnul Ghita. Ea a negat intruna poza. Mi se pare normal ca trebuia sa confirm daca poza depusa la dosar este poza pe care am vazut-o eu”, a declarart Ion Cristoiu, citat de news.ro.

Acesta a explicat ca poza pe care a vazut-o la Belgrad era mult mai clara decat cea care exista la dosar.

”Din nefericire, eu am vazut poza in telefon si mi s-a spus ca este o imagine dintr-un film. Nu cred ca la dosar este filmul, iar la dosar nu este pus telefonul. La dosar este o copie destul de stangace. Este o problema aici (…) poza aia poate fi contestata in instanta ca nu e clara, nu e cea pe care am vazut-o eu. La dosar ea nu este data nici pe telefon, nici pe stick, imagine. Ea a fost data printata, la printare nu a iesit atat de bine, nu se vad butoaiele. Nu este o poza de la Ghita acasa. Este de la Crama Budureasca. Sebastian Ghita nu apare, apare fosta sotie a lui Ghita, socrul sau si Laura Codruta Kovesi”, a mai spus Cristoiu.

Acesta a mai afirmat ca, din punctul sau de vedere, nu este o fotografie furata, Kovesi stiind ca este fotografiata.

”Fotografia respectiva nu este o fotografie furata. Kovesi sta pe o lavita, langa este fosta sotie si apoi vine socrul. Este limpede ca unul dintre cei doi – nu Ghita – au rugat-o sa faca o poza. Fotografia din punctul meu de vedere arata o relatie de prietenie cu familia lui Sebastian Ghita”, a declarat Cristoiu.

Jurnalistul sustine ca Adina Florea a fost pusa pe ganduri de calitatea pozei.

”Am fost chemat, fundamental pentru orice ancheta, sa confirm ca aceasta este poza pe care o invoca Sebastian Ghita. Nu stiu daca mai are si alte poze. Eu am vazut doar poza aceasta si as putea sa spun ca calitatea pozei o pusese pe ganduri si pe Adina Florea. Mi-a spus asta. A zis: e o problema, ca poza asta…Eu am vazut o poza mult mai clara, nu am inteles de ce nu s-a depus un stick”, a mai spus Cristoiu.

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost audiat joi la Sectia pentru investigarea magistratilor in legatura cu fotografia in care apare fost sefa a DNA Laura Codruta Kovesi depusa de Sebastian Ghita. Cristoiu a precizat ca exista o singura fotografie la dosar si ca aceasta nu este facuta acasa la Ghita, ci la crama Budureasca, care ii apartine omului de afaceri. Si fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost audiat, insa el a fost retinut in declaratii.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: