Adina Florea este foarte agresiva, prima reactie fata de dosarul penal deschis lui Timmermans: „Haideti sa nu mai lungim discutia”

news

Procurorul Adina Florea a avut, joi, o prima reactie in legatura cu dosarul penal pe care i l-a deshis lui Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene. Ea a sustinut, pe un ton agresiv, ca nu isi mai aduce aminte de aceasta speta.

Intrebata de Newsweek Romania in legatura cu acest dosar, Florea sustine ca nu isi mai aduce aminte, desi figureaza semnatura ei pe document. „Dumneavoastra vreti ca eu sa stiu toate dosarele din Sectie?”, a sustinut Florea.

Iata dialogul cu jurnalistii de la Newsweek Romania:

Newsweek Romania: Intelegem ca este un dosar instrumentat de Sectia din care faceti parte in care este investigat Frans Timmermans prim-vicepresedintele Comisiei Europene – nr.)

Adina Florea: Dumneavoastra vreti ca eu sa stiu toate dosarele din Sectie?

Newsweek Romania: Dumneavoastra ati semnat o hartie prin care ati luat la cunostinta ca s-a facut o plangere penala pe numele domnului Frans Timmermans.

Adina Florea: Pai, am semnat, dar am 500 de dosare in lucru.

Newsweek Romania: Nu stiti nimic de un dosar legat de domnul Frans Timmermans?

Adina Florea: De unde sa stiu? Probabil ca este o plangere facuta de aceasta chestiune. Haideti sa nu mai lungim discutia, pentru ca oricum dumneavoastra veti fi dispusa sa faceti tot felul de interpretari vis a vis de ceea ce discutati cu mine, asa ca eu va urez o zi buna.

Adina Florea, dosar penal deschis lui Timmermans

Sectia de investigare a infractiunilor din justitie i-a deschis dosar penal prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, in urma unei plangeri depusa de „Lumea justitiei” (luju.ro). Site-ul este detinut de Razvan Savaliuc, unul dintre invitatii permanenti ai postului Antena 3.

In plangerea depusa la Sectia speciala, Savaliuc i-a acuzat pe Timmermans, Augustin Lazar si pe Vera Jourova (comisar european pe justitie) de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si comunicare de informatii false in legatura cu „falsificarea” Raportului MCV. Sectia l-a anuntat miercuri pe Savaliuc ca in urma plangerii sale a fost constituit dosarul penal 295/P/2019.

„Prim-vicepresedintele Comisiei Europena Frans Timmermans si Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar vor trebui sa se prezinte la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) ca sa dea cu subsemnatul. Nu singuri, ci impreuna cu sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania Angela Cristea si comisarul european pe Justitie Vera Jourova”, scrie luju.ro.

Iata denuntul lui Savaliuc:

„DENUNT

impotriva faptuitorilor:

1. FRANS TIMMERMANS, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene si Comisar european pentru o mai buna legiferare, relatii institutionale si Carta drepturilor fundamentale…;

2. VERA JOUROVA, comisar european pentru Justitie, Drepturi fundamentale si Cetatenie, pentru…;

3. ANGELA CRISTEA, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, pentru …;

4. AUGUSTIN LAZAR, procurorul general al Romaniei, pentru… Organul de cercetare penala va clarifica in mod deosebit aspectele descrise la Cap. II. 3. pct. 6.6. din prezentul;

5. Faptuitorii din echipa de redactare a Raportului MCV, ce urmeaza a fi identificati, intrucat Raportul MCV nu este semnat, participatiile urmand a fi stabilite de organul de ancheta penala, pentru…

Faptele au fost savarsite prin adoptarea „Raportului Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si de Verificare” (Raportul MCV) din 13.11.2018 cu incalcarea atributiilor de serviciu prescrise de Tratatul Uniunii Europene (TUE) si legislatia in materie, prin falsificarea realitatilor privind domeniul justitiei in Romania, prin comunicarea de informatii false privind statul roman si prin initierea, constituirea, aderarea si sprijinirea, sub orice forma, a unui grup infractional organizat. Actiunile faptuitorilor sunt asociate gravelor actiuni de politie politica realizate de institutiile de represiune ale statului cu incalcarea Constitutiei si ordinii de drept – descrise in Denunt – fiind aduse grave vatamari intereselor statului roman si fiind pusa in pericol securitatea nationala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: