Adina Florea iar isi baga coada intr-un dosar al DNA. Vrea sa-i scape pielea omului lui Dragnea de la CEDO

politica

Procuroarea Adina Florea de la Sectia Speciala a solicitat de la DNA, prin ridicare de inscrisuri, toate documentele din  dosarul care il priveste pe agentul guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, anunta surse judiciare citate de G4media.ro.

Solicitarea a fost facuta marti, 23 iulie, dupa ce cu o zi inainte, luni, 22 iulie, Viorel Mocanu a fost prezent la sediul SIIJ, unde a formulat o plangere pe motiv ca ar fi abuzat de DNA. Potrivit acelorasi surse, Adina Florea a cerut de la DNA procesul-verbal de sesizare din oficiu si inscrisurile in original solicitate de procurorii anticoruptie de la agentul guvernamental, privind cauza Dragnea vs Romania. Potrivit surselor G4media, joi, 25 iulie, DNA a predat in original SIIJ documentele solicitate.

DNA a deschis dosar dupa ce presa a aratat ca agentul Romaniei la CEDO, Viorel Mocanu, face aparari in defavoarea statului roman si in favoarea lui Liviu Dragnea in procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO sa constate ca i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil in dosarul Referendumul in care a fost condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Agentul Romaniei a formulat argumente in defavoarea statul roman si in favoarea fostului lider PSD. Aceasta dupa ce Catrinel Brumar, fostul agent CEDO, a fost schimbat cu Viorel Mocanu, un avocat care i-a reprezentat pe Sorin Oprescu, Rovana Plumb, dar si pe Oana Zavoranu si Florin Salam.

Mai mult despre: ,


Comentarii: