Adina Florea, in perfuzii. Scor zdrobitor, peste 82% dintre judecatori si procurori cer desfiintarea Sectiei Speciale

news

Scor zdrobitor in favoarea desfiintarii Sectiei Speciale in cadrul referendumului initiat de ministrul Justitiei printre magistrati, judecatori si procurori, in privinta oportunitatii desfiintarii Sectiei Speciale.

Astfel, 82,79% dintre magistrati s-au pronuntat in favoarea desfiintarii Sectiei Speciale, potrivit datelor centralizate de Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania. Sunt 2.621 de magistrati care au votat pentru desfiintarea sectiei conduse de Adina Florea. Pentru mentinerea acesteia au votat 210 (8,01%), iar pentru amendarea legislatiei care reglementeaza functionarea SIIJ au votat 241 de magistrati (9,19%).

Conform sursei citate, au fost 1.934 de voturi ale procurorilor, dintre care pentru desfiintare – 1.653 (85,47%), pentru mentinere 137 (7,08%), pentru amendarea legislatiei – 144 (7,45%).

In ceea ce ii priveste pe judecatori, au fost 687 de voturi din partea acestora, dintre care 517 (75,25%) pentru desfiintare, 73 (10,63%) pentru mentinere si 97 (14.12%) pentru amendarea legislatiei.

La solicitarea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, instantele si parchetele din tara s-au intrunit saptamana trecuta in adunari generale pentru a-si exprima punctul de vedere asupra a patru teme:

1 Schema de pensionare anticipata a magistratilor, dupa 20 de ani de activitate. S-ar impune sau nu prorogarea intrarii in vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?
2. Trecerea la complete de 3 judecatori in apel. (Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate la pct 1)
3. Noul ciclu temporar de scolarizare la INM (de la 2 la 4 ani). (Consideram pertinente aceleasi intrebari mentionate la pct 1)
4. Sectia pentru Investigarea Infractiunilor Speciale din Justitie. Se impune desfiintarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a infiintat si in ce sens anume?

Mai mult despre: ,

Comentarii: