Adina Florea poate sa-si ia adio de la functia de sefa a DNA. Anunt al procurorilor anticoruptie

news

Directia Nationala Anticoruptie a transmis, la solicitarea Mediafax, ca are in lucru un dosar in care este vizata Adina Florea, propusa de ministrul Justitiei pentru functia de procuror-sef DNA, in cauza fiind inceputa urmarirea penala doar cu privire la fapte.

„Dosarul la care faceti referire se afla in lucru pe rolul DNA – Structura Centrala, in cauza fiind inceputa urmarirea penala doar cu privire la fapta (“in rem”). Aceasta etapa nu presupune formularea unor acuzatii impotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual in care se pot strange probe cu privire la fapta pentru care a fost inceputa urmarirea penala. Alte informatii privind stadiul anchetei nu pot fi oferite in conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001”, a transmis Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA, la solicitarea Mediafax, care a intrebat daca institutia are in lucru vreun dosar in care este vizata Adina Florea.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru functia de sef al DNA, a anuntat, joi, Ministerul Justitiei.

Adina Florea vine de la Parchetul Curtii de Apel Constanta. Inainte de aceasta functie, ea a ocupat si scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, dar si pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului in care fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost cercetat dupa ce a defilat imbracat intr-o uniforma cu insemne naziste la o prezentare de moda din Mamaia, in iulie 2009. Dosarul a fost inchis pentru ca tinuta nu avea legaturi cu nazismul, insa Florea a infirmat solutia.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: