Incepe „bine”. Adina Florea, propusa la sefia DNA, a fugit de jurnalisti traversand neregulamentar strada – Video

news

Procurorul Adina Florea, propusa de Tudorel Toader pentru sefia DNA, a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor dupa ce a iesit din sedinta CSM. Ea a traversat neregulamentar strada pentru a scapa de presa.

Florea a refuzat sa raspunda la orice intrebare, fugind pur si simplu de jurnalisti.

Sectia pentru procurori a CSM a decis sa amane pentru data de 8 octombrie audierea Adinei Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru sefia DNA. Decizia a fost luata cu patru voturi pentru si doua impotriva.

Inceputul audierii in CSM a Adinei Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru sefia DNA, a fost una tensionata, deoarece un procuror al Consiliului a solicitat amanarea interviului, deoarece exista suspiciunea ca ea sa aiba o abatere disciplinara, insa ministrul s-a opus.

„Nu sunt de acord cu amanarea, pentru ca nu avem temei juridic, nici in regulament, nici in lege, pentru a da aviz consultativ. Va plana suspiciunea pe care va trebuie sa o indepartati cum de aceasta adresa provind incidentul de securitate, posibila abatere disciplinara a doamnei Adina Florea a aparut la Ministerul Justitiei exact pe data de 25 septembrie, adica alataieri, inainte de audierea de azi. Sa explicati daca nu cumva adresa constituie la randul ei o piedica in derularea procedurii. Inteleg ca nu exista un dosar penal nici in rem nici in personam, deschis pe numele candidatei Adina Florea. (…) Nu procedati corect, dar fiecare vom face pasii pe care legea-i permite”, a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader a spus ca acest lucru ar putea fi considerat tergiversarea procesului de numire a unui sef DNA.

„Incidentul de securitate a fost inregistrat dupa ce a aparut un document clasificat pe postul de televiziune. La acea data, nu stiam cine candideaza. Demarand, am ajuns la concluzia ca Inspectia judiciara trebuie sesziata. Nimeni nu poate pretinde ca nimeni nu a sesizat IJ. Exista un dosar care priveste fapta de manipulare neglijenta a unor dosare secrete de stat. A fost inregistrarea inainte sa se faca publica lista candatilor. Nu ne-am gandit ca are vreo legatura. Nici acum nu stim,pana dosarul nu e solutionat”, a declarat Augustin Lazar, procurorul general.

La randul sau, Adina Florea, a raspuns: „In momentul in care mi-am depus candidatura, mi-am asumat si toate surprizele. E adevarat ca surprizele sunt mult peste asteptari. Acest incident de securitate nu are legatura cu persoana mea si e regretabil ca procurorul general a aruncat anatema asupra mea spunand ca am un anumit profil etic. Nu am avut niciun fel de abatere, sanctiune disciplinara”, s-a aparat Adina Florea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: