Adina Florea si-a gasit un nou loc de munca. A „castigat” concursul pentru un post de inspector la Inspectia Judiciara

politica

Celebrul procuror Adina Florea, pe care Regimul PSD-Dragnea a dorit sa o instaleze in fruntea DNA, ajungand apoi la Sectia Speciala, a castigat concursul pentru un post de inspector la Inspectia Judiciara.

Conform site-ului Inspectiei Judiciare, Florea a luat cea mai mare nota la concursul pentru un post de inspector la Directia inspectie pentru procurori din cadrul Inspectiei Judiciare.

Adina Florea a reusit sa treaca la Inspectia Judiciara in pline dezbateri aprinse privind desfiintarea Sectiei Speciale. PSD se opune desfiintarii, insa atat Raporul MCV cat si numeroase alte institutii europene solicita ca acest organism sa fie eliminat din structurile magistraturii.

Adina Florea i-a deschis dosar penal Laurei Codruta Kovesi actuala sefa a Parchetului European (EPPO).

Pe 3 aprilie 2019, ICCJ a decis ridicarea masurii controlului judiciar in cazul fostei sefe a DNA Laura Codruta Kovesi, ceea ce a insemnat si ridicarea interdictiilor, intre care cea de a parasi tara.  Masura controlului judiciar fusese luata de Sectia pentru anchetarea magistratilor in plina procedura pentru numirea procurorului sef european, iar autoritatile de la Bruxelles au acuzat Guvernul de la Bucuresti ca astfel incearca sa o impiedice pe fosta sefa a DNA sa ajunga la conducerea Parchetului European.

Adina Florea a fost apoi cercetata disciplinar de Inspectia Judiciara dupa ce CSM a reclamat-o pentru nereguli in instrumentarea dosarelui lui Kovesi. Cercetarea a fost clasata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: