Adina Florea tremura. Darius Valcov, pus sub control judiciar in dosarul in care Florea este suspectata ca i-a livrat protocolul cu SRI

news

Procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale si l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe Darius Valcov pentru divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala, dupa ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PICCJ.

„Prin ordonanta din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrala au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile fata de inculpatul Valcov Darius-Bogdan, pentru savarsirea infractiunii de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala, fapta prevazuta si pedepsita de art.407 al.3 CP. In fapt s-a retinut ca, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personala a unei retele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat „Protocol privind organizarea cooperarii intre Serviciul Roman de Informatii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru indeplinirea obligatiilor ce le revin potrivit legii”, informeaza DIICOT, printr-un comunicat de presa citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, postareaa inclus sase pagini din protocol, pe care erau inscrise numerele de inregistrare 09472/08.12.2016 (PICCJ) si 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind incadrat in clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

La scurt timp dupa aparitia in cursul anului 2018, pe site-ul PICCJ a protocolului public dintre Parchetul General si SRI, incheiat in anul 2016, Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, a publicat pe pagina sa de Facebook si o varianta secreta a protocolului.

Desi protocolul nu mai producea efecte, asa cum au anuntat SRI si Parchetul General, era un document secret. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, de unde vine Adina Florea, candidata la sefia Sectiei de anchetare a magistratilor.

Mai mult despre:

Comentarii: