Adina Florea, valea! Noul ministru al Justitiei: „Lucrurile nu pot ramane asa cu Sectia Speciala”

politica

Noul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, intrebat daca va desfiinta controversata sectie de anchetare a magistratilor, ca lucrurile nu pot ramane asa cum sunt acum, iar abordarea Guvernului PNL este catre modificarea legislativa in Parlament, unde in ultima perioada „s-au mai schimbat mintile”.

„Vom merge pe o interventie in Parlament, pe proiect de lege, vom discuta pe legile justitiei, dar eu sper ca vom avea o reactie rezonabila in Parlament”, a declarat Predoiu, intrebat despre desfiintarea Sectiei speciale, scrie Mediafax.

El a spus ca in sistemul judiciar exista o tensiune enorma fata de aceasta structura de parchet, ca „sunt magistrati care reclama desfiintarea ei peste noapte” si „magistrati, mai putini, care spun ca este o reparatie”.

„Eu sunt gata sa inteleg ratiunea pentru care s-a gandit o reparatie, dar, pe baza de studiu, sa vedem despre ce e vorba. In orice caz, nu pot ramane lucrurile astfel. Noi incepem sa lucram in Parlament si asteptam o reactie responsabila din partea Parlamentului. In cadrul fostei majoritati devenita minoritate, s-au mai schimbat mintile in ultima perioada si eu sunt increzator ca vom gasi un raspuns rational in Parlament”, a declarat Catalin Predoiu, dupa ce a preluat mandatul.

Catalin Predoiu a mai detinut acest portofoliu in perioada 2008-2012 si a fost ministru interimar la Ministerul Afacerilor Externe.

Mai mult despre: ,

Comentarii: