Adina Florea vrea o noua slujba. Stie ca Sectia Speciala va fi desfiintata, s-a inscris pentru un post la Inspectia Judiciara

news

Procurorul Adina Florea de la Sectia Speciala s-a inscris la concursul pentru ocuparea unui post in cadrul Inspectiei Judiciare, au declarat surse din sistem pentru Ziare.com.

La sfarsitul lunii ianuarie, Inspectia Judiciara, condusa de Lucian Netejoru, a declansat un concurs in vederea ocuparii mai multor posturi. Este vorba despre 15 posturi vacante de inspectori judiciari, din care 6 posturi la Directia de inspectie pentru judecatori si 9 la Directia de inspectie pentru procurori. Concursul ar urma sa se finalizeze pe 21 mai 2020, potrivit anuntului postat pe site-ul institutiei.

Pe 8 februarie a fost ultima zi de depunere a candidaturilor, iar pe 19 februarie Inspectia Judiciara urmeaza sa anunte lista candidatilor admisi pentru concurs.

Adina Florea s-a retras pe 5 decembrie din procedura de numire la sefia Sectiei Speciale, dupa ce plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amanat de 7 ori validarea ei in aceasta pozitie.

Anterior, Adina Florea a fost respinsa de doua ori la sefia DNA, de catre presedintele Klaus Iohannis.

Sectia pentru procurori din CSM a anuntat, luni, ca va sesiza Comisia Europeana pentru a aduce la cunostinta modul si contextul in care s-a facut citarea a doi dintre membrii sai, Nicolae Solomon si Florin Deac, martori intr-o ancheta deschisa de procurorul Adina Florea, de la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie.

Premierul Ludovic Orban spune ca citarea la audieri la Sectia de anchetare a magistratilor a doi procurori din CSM este un motiv in plus ca sectia speciala sa fie desfiintata.

„Un motiv in plus ca sa desfiintam sectia speciala. Daca actualul parlament nu va adopta reglementarea (de desfiintare a sectiei speciale – n.r.), cu siguranta dupa alegerile anticipate va exista o majoritate care va aproba reglementarea de desfiintare a sectiei speciale (…) Obiectivul nostru este ca in termen cat mai scurt sa ridicam MCV, cu punerea in practica a recomandarilor CE”, a declarat luni premierul Ludovic Orban, intrebat despre citarea a doi procurori CSM la sectia condusa de Adina Florea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: