Adina Valean, lectie pentru hulpava Rovana Plumb. Cum sa te prezinti cand iti doresti o pozitie la varful UE

politica

Europarlamentarul Adina Valean, propusa comisar european din partea Romaniei, este audiata, marti, in comisiile de specialitate ale Parlamentului, prilej cu care a subliniat ca isi va pune intreaga experienta in sprijinul eforturilor UE si ale tarii noastre. Reamintim ca Rovana Plumb si Dan Nica nu catadicsit sa vina in fata Parlamentului Romaniei.

„Doresc sa va asigur ca voi pune intreaga mea experienta, din nou, pentru urmatorii cinci ani, in sprijinul eforturilor Uniunii si ale Romaniei, ca stat membru”, a punctat Valean, citata de Agerpres.

Ea a afirmat ca noua Comisie Europeana are un program „foarte ambitios” si o viziune „pragmatica”, care sa pozitioneze UE ca un actor global puternic, „dar nu orice fel de Uniune Europeana, o Uniune sustenabila, o Uniune inclusiva, o Uniune Europeana a valorilor, o Uniune care sa faca fata provocarilor viitorului”.

Valean a vorbit despre prioritatile portofoliului Transporturi pe care ar urma sa-l gestioneze, aratand ca transportul terestru este „una din marile surse de poluare, iar, in conditiile in care ambitia comuna este ca Europa sa aiba o crestere economica verde, cu emisii reduse de carbon, „se impune o modernizare ampla, profunda a intregului sector”.

Adina Valean s-a referit si la ideea de „mobilitate inteligenta” si la siguranta in transportul terestru. „Romania sta foarte prost la acest lucru si stim cu totii ca pentru siguranta este un complex de factori pe care trebuie sa il abordam”, a sustinut ea.

Potrivit europarlamentarului, Comisia Europeana are ca obiectiv zero decese pe drumurile UE pana in 2050, iar pana in 2030 reducerea cu 50% a numarului accidentelor grave.

Alaturi de Adina Valean, sunt prezenti la audierile din comisiile reunite de Afaceri europene, premierul Ludovic Orban si ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Adina Valean este europarlamentar al Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), presedinta a Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie.

Presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis saptamana trecuta ca Adina Valean sa preia portofoliul Transporturilor in viitorul executiv comunitar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: