„Adineaori l-au omorat pe unul langa mine”. Un cunoscut scriitor roman, martor la un incident terorist: „Striga Allahou akbar”

news

Scriitorul Dan Alexea fost martor, vineri seara, la un incident terotistin Bruxelles, oras in care locuiteste.

„Adineaori l-au omorat pe unul langa mine. Treceam pe la Emile-Jacqmain in Bruxelles in seara asta, cand am auzit ‘Allahou akbar’ si o serie de impuscaturi rapide.

O sa vedeti maine la stiri. N-am putut sa ma apropii, neavand legitimatia nde presa la mine, dar se pare ca un tampit a atacat o patrula de militari cu un cutit.

L-am vazut de departe, transportat mort intr-o fata de masa imprumutata de la cafeneaua de alaturi. Ce sa ma mai mir, statia de metrou cu atentatul de anul trecut, Maelbeek, e langa mine. Parchetul belgian zice ca incidentul ‘est considere comme terroriste’. Maine e zi de talcioc, au sa vina patrule de militari ca la debarcarea din Normandia”, a scris Alexe pe Facebook.

Un individ a atacat un soldat cu un cutit, vineri seara, in centrul Bruxellesului, inainte de a fi „neutralizat” de militari aflati la fata locului, un informat autoritatile belgiene.

Agresiunea cu cutit comisa vineri seara in centrul Bruxellesului contra a doi militari este considerata ca un „atac terorist”, a precizat Parchetul federal belgian pentru AFP. „Consideram ca este vorba despre un atac terorist”, a declarat o purtatoare de cuvant a Parchetului.

Agresorul a strigat „Allah Akbar”, potrivit primarului orasului Bruxelles, Philippe Close. O sursa din cadrul politiei a afirmat pentru cotidianul lesoir.be ca este vorba despre un somalez.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: