Adio, proteste in strada. PSD pune la cale schimbarea legii privind adunarile publice: „Nu se mai poate asa” – Video

politica

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, s-a declarat extrem de nemultumita, in Comisia de Aparare a Senatului, de legislatia actuala privind organizarea protestelor si a mitingurilor, solicitand schimbarea acesteia. Reprezentantii PSD in comisie s-au declarat de acord.

In cadrul audierilor privind violentele din Piata Victoriei, Cliseru a declarat ca legea privind organizarea adunarilor publice trebuie schimbata. „Nu mai putem continua cu aceste adunari anuntate prin fax-uri, prin mail-uri si considerate ca sunt legale”, a spus Cliseru.

„Legat de aceste mitinguri, autorizate sau nu, intr-adevar nu trebuie permise mitinguri neautorizate. Stiti bine ca de un an si jumatate sunt fel de fel de manifestatii in Piata Victoriei care sunt numai anuntate, nu autorizate. Nu pe mine trebuie sa ma intrebati cum s-a creat aceasta istorie, cum a fost posibil sa se desfasoare atatea asa zise adunari fara autorizatie.

Va rog sa actualizati legea din 1991, a fost facuta in graba si nu mai corespunde cu cerintele din ziua de azi. O simpla notificare catre primar nu poate sa tina loc de aprobare a unei adunari publice, din foarte multe motive, avand in vedere ce se intampla astazi, cu amenitarile teroriste.

Trebuie sa aiba minime conditii civilizate pentru adunare, toalete publice instalante, ambulante, sa stie pe unde afluieste, pe unde defluieste. Nu mai putem continua cu aceste adunari anuntate prin fax-uri, prin mail-uri si considerate ca sunt legale. Solicit sa modificam de urgenta legea adunarilor publice”, a declarat Cliseru.

„Sunt de acord cu dvs.”, a spus imediat senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu, presedintele Comisiei de Aparare a Senatului.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: