Adio, reforme. Weber anunta ca nu-i va permite lui Citu „sa guverneze prin OUG”: „Sper ca l-a luat putin vantul. Voi ataca tot ce va afecta drepturi si libertati”

politica

Renate Weber continua sa ii atace pe liderii coalitiei de guvernare, afirmand ca revocarea ei a fost un atac la adresa statului de drept. Ea sugereaza ca nu-i va permite lui Florin Citu sa „guverneze prin OUG”.

Intr-un interviu pentru Aleph News, Renate Weber i-a ataras atentia lui Florin Citu ca nu se poate guverna prin Ordonante de Urgenta: „Eu sper ca pe domnul Citu l-a luat putin vantul. Bineinteles ca nu se poate guverna prin OUG”.

Ea a mentionat ca imediat ce se va intoarce va ataca la CCR „multe lucruri”: „Ma asteapta foarte multe lucruri de avizat. Tot ce va afecta drepturi si libertati, voi ataca”.

Citeste si: Barna face front comun cu Citu. Anunta un val de OUG privind marile reforme pentru a depasi blocajele din Parlament

Weber a lansat apoi atacuri la adresa liderilor coalitiei de guvernare.

„Acuzatiile au fost penibile daca ma intrebati. (…) Sa vedem daca in urmatorii ani se va intelege ceva dupa asta. Probabil ca unii vor intelege. Sa vedem daca si vor recunoaste ca inteleg (…) A fost un atac la adresa institutiei, nu a mea. Au vrut sa vulnerabilizeze institutia. Cu cat slabim institutia, cu atat ea ne lasa in pace. Efectul atacului la institutie a fost exact pe dos. Poate imi spune cineva ce justifica urgenta revocarii. Cred ca interventia Comisiei de la Venetia i-a oprit. Comisia de la Venetia va reactiona in cazul meu”, a mai spus Weber.

„Pe mine m-a surprins decizia Curtii Constitutionale. Daca nici incalcarea statului de drept nu-i pune pe ganduri… (…) Suntem deficitari la raportarea fata de statul de drept. (…) Legea trebuie sa respecte drepturile si libertatile. Apoi toata lumea trebuie sa respecte legea. Statul de drept trebuie respectat de toata lumea. Nu mai vreau sa revenim la partidul unic”, a indicat Weber.

 

Mai mult despre:

Comentarii: