Adrian Nastase sare in apararea jandarmului bataus din Piata Universitatii: A refuzat ca un „rezist” sa-i bage gardul in gura

news

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, intr-o postare pe blogul personal, ca jandarmul care a lovit mai multi protestatari sambata a actionat corect, de vreme ce doar a pus in practica normele privind ordinea publica. Mai mult, sustine Nastase, anchetarea jandarmului provocat de acei „rezisti” ar da un semnal de slabiciune din partea Jandarmeriei si a ministerului de Interne.

Intr-o postare pe blogul personal, fostul prim-ministrul Adrian Nastase sare in apararea jandarmului care a lovit mai multi protestatari la manifestatia organizata sambata in Piata Universitatii, afirmand ca acesta a actionat corect, in limitele legii privind organizarea Jandarmeriei.

Potrivit acestuia, jandarmul doar a incercat sa-l „descurajeze” pe un „rezist” care voia sa-i bage gardul in gura.

„Asa a devenit „erou” jandarmul care a refuzat ca un „rezist” sa-i bage in gura un gard de protectie, si, in loc sa-l pupe pe frunte, a incercat sa-l descurajeze, dandu-i peste maini sau asa ceva. In urma acestui „incident”, jandarmul este anchetat disciplinar”, afirma Nastase.

Mai mult, fostul premier vede ancheta derulata in cazul jandarmului ca pe un semnal de slabiciune din partea ministerului de Interne.

„Sigur, dreptul de a protesta pasnic este un drept constitutional. Dar regulile stabilite de fortele de ordine publica trebuie respectate. Cei care le incalca trebuie sanctionati. In aceste conditii, consider ca anchetarea jandarmului provocat de acei „rezisti” da un semnal de slabiciune din partea jandarmeriei si a ministerului de interne. In acest fel, jandarmeria risca sa fie timorata si s-ar putea, ca in alte situatii, sa nu-si mai faca datoria. Ancheta trebuie sa-i vizeze, de fapt, pe cei care ataca jandarmii, aruncandu-le in cap cu pietre din asfalt, care-i provoaca si care nu respecta indicatiile lor. Si ar trebui sa si aflam rezultatul anchetarii acestora. Ei trebuie identificati si pedepsiti. Ma impresioneaza pana la lacrimi numarul de jandarmi care au inscriptionate pe jachete mentiunea „dialog”. Poate ca, pe baza acestor experiente, la ministerul pentru dialog social ar putea fi numit un jandarm… Functia jandarmilor nu este una pedagogica. Educatia civica nu o fac jandarmii”, a scris Adrian Nastase pe blogul sau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: