Adrian Nastase se asteapta la „episoade dramatice” in 2018: „Vom asista la instalarea unei noi forme de guvernamant?”

politica

Adrian Nastase, fost premier, sustine ca in 2018 Romania ar putea cunoaste o noua forma de guvernare. „republica monarhica, jumatate republica, jumatate monarhie”. El crede ca PSD ar putea ceda o parte din atributele guvernarii.

Nastase se asteapta ca Guvernul PSD-ALDE sa nu se mai „intereseze” de problemele justitiei si de politica externa.

„Stiu ca anul 2018 va fi un an complicat. Un an in care vom vedea, din nou,si oportunism si duplicitate si prostie.

Dialogul devine un exercitiu tot mai rar. Violenta verbala – noua forma de ‘comunicare’. Sferele de putere, interne si externe, se redefinesc. Scaderea increderii in viitor inseamna, din pacate, chiar scaderea increderii in noi insine.

Conceptul de ‘Oameni ai strazii’ capata o alta semnificatie. Vom trai oare episoade dramatice de ‘democratie directa’? Vom asista la instalarea unei noi forme de guvernamant – republica monarhica, jumatate republica, jumatate monarhie? Vom avea un nou guvern tehnocrat, in care guvernarea sa fie separata de valorile majoritatii parlamentare? Vom avea un nou pact, tacit, de coabitare, in care guvernul sa nu se mai intereseze de problemele justitiei si de politica externa?

Am multe alte intrebari, asa cum aveti si voi. Vom incerca, in anul care vine, sa gasim, impreuna, raspunsuri”, a scris Nastase pe blogul sau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: