Adrian Severin, ireal: „Cei 6,4 milioane de romani nu au voie sa incalce Constitutia. Am fost detinut politic”

politica

Adrian Severin, fost detinut condamnat pentru fapte de coruptie, aplauda si el decizia CCR privind amnistia si gratierea, sustinand ca cei 6,4 milioane de romani care au votat la referendum nu au voie sa incalce Constitutia.

„CCR trebuie sa tina seama de Constitutie, care este tot o expresie a vointei cetatenilor. Nimeni, nici chiar 6,4 milioane de cetateni, nu are voie sa incalce Constitutia. Acesta este contractul nostru social / national. Cand majoritatea romanilor, nu un sfert, va dori un alt contract social, vom alege si mandata o Adunare Constituanta care il va negocia si adopta, Romania trecand atunci de la a doua republica la cea de a treia”,  scris Adrian Severin, comentand o posatre a lui Tiberiu Ioan Iacob de la inpolitics.ro.

Cand i s-a adus aminte ca a fost „puscarias”, Severin a sustinut ca a fost condamnat din motive politice.

Fost europarlamentar PSD, Adrian Severin a fost condamnat in 2016 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta.

Trei europarlamentari – Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler si austriacul Ernst Strasser – au acceptat, in perioada decembrie 2010 – martie 2011, sa isi „vanda serviciile” unor jurnalisti ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European sa le plateasca 100.000 de euro pe an in schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Fostul ministru austriac de Interne si eurodeputat conservator Ernst Strasser a fost condamnat, in martie 2014, la 3 ani si jumatate de inchisoare.

In februarie 2014, slovenul Zoran Thaler a recunoscut ca a acceptat sa prezinte amendamente in schimbul unor sume de bani si a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare si la plata unei amenzi de 32.250 de euro.

Mai mult despre:

Comentarii: