Adrian Severin mai tranteste una: „Afacerea Soleimani este opera ‘statului subteran’ american”. Trump nu ar fi dorit un conflict cu Iranul

politica

Adrian Severin, fost ministru de Externe, sustine ca eliminarea generalului iranian Soleimani a fost pusa in practica de „statul subteran” american.

„Casa Alba si Kremlinul colaborau in secret pentru stabilizarea Orientului Mijlociu. Afacerea Soleimani este opera ‘statului subteran’ american si a profitorilor razboiului”, anunta Adrian Severin pe Facebook.

In urma cu cateva zile, Severin mai sustinea ca el i-a avertizat mai demult pe americani ca se va ajunge la un conflict major cu Iranul, insa acestia nu l-au ascultat.

„Dupa interventia militara conceputa de tripleta George Bush Jr, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, in Irak, si inlaturarea regimului lui Saadam Hussein, chipurile de dragul securitatii, dar si al petrolului, insa, in orice caz, nu de dragul democratiei si libertatii, i-am avertizat pe partenerii nostri strategici (intr-o discutie cu secretarul adjunct al apararii, dl Wolfowitz, si nu numai) asupra faptului ca daca nu ii vor recupera pe sunnitii irakieni, tocmai invinsi, si nu ii vor face din inamici aliati in administrarea puterii locale / nationale, vor compromite echilibrul de putere la Golful Persic in favoarea Iranului si vor face partie siitilor pana la Marea Mediterana.

Am avut impresia ca i-am convins, chiar daca si surprins. Se pare insa ca era deja prea tarziu. Tarziu mai ales pentru unii care, avand psihologie americana de mare putere, nu pot intelege de fel psihologia orientala”, scria Severin.

Mai mult despre: ,

Comentarii: