Adrian Severin si Coalitia pentru Familie imprastie un fake news grosolan despre protestul de la Berlin: „Ei sunt o natiune, nu ca noi”

news

Coalitia pentru Familie si Adrian Severin au distribuit pe Facebook informatii false despre protestul de la Berlin legat de coronavirus. Desi la manifestatie au fisyt sub 20.000 de participanti, Severin sustine ca prezenta a fost de 1,5 milioane de oameni.

Atat Coalitia cat si Severin sustin ca au fost peste un milion de participanti. De asemenea, au fost publicate fotografii care sa sustina aceasta afirmatie, insa acestea sunt de fapt de la o petrecere techno din Zurich din august 2019, de la Street Parade.

Iata de unde provine in realitate aceasta fotografie:

La randul sau, Adrian Severin sustine ca au fost, la Berlin, peste 1,5 milioane de oameni in strada. In realitate, au fost sub 20.000.

„S-a intamplat ieri la Berlin! O uriasa demonstratie impotriva ‘pandemismului’ si a ‘covidocratiei’.

Demonstratie a oamenilor de ‘rau simt’, ‘platiti de rusi si de chinezi’, cu mici si beri pesediste, ca sa protesteze impotriva masurilor intelepte de desocializare si dezumanizare menite a ne face sa traim vesnic neatinsi de virusi?

Aproape un milion si jumatate de nemti, care, evident, ‘nu stiu ce inseamna dictatura’ si nici nu au rabdare sa astepte a afla cum este, ca abia dupa ce sunt in lanturi sa se lupte cu ea, demonstreaza in favoarea conspirationismului?

Nu! Este vorba despre oameni care nu accepta sa traiasca oricum. Pentru care viata nu are sens in orice conditii. Care simt amenintarea ‘pandemismului’ si instaurarea ‘covidicratiei’.

Diferenta intre ei si noi mai este si aceea ca ei sunt o natiune”, a scris Severin.

Politia a intrerupt evenimentul de la Berlin, la care au luat parte aproximativ 20.000 de persoane, pe motiv ca organizatorii nu au asigurat reglementarile de siguranta cerute. Majoritatea participantilor la eveniment nu purtau masti de protectie si nu respectau distantarea sociala.

Cand participantii au fost opriti sa mearga mai departe, politia le-a declarat ca ei comit delicte, ceea ce a dus la alte tipete si huiduieli.

Anterior, Politia a folosit megafoane Prin care a cerut in mod repetat manifestantilor sa respecte distantarea, a anuntat pe Twitter ca „a depus plangere” contra organizatorului evenimentului din cauza „nerespectarii regulilor de igiena”.

Politia din Berlin, care folosind megafoane a cerut in mod repetat manifestantilor sa respecte distantarea, a anuntat pe Twitter ca „a depus plangere” contra organizatorului evenimentului din cauza „nerespectarii regulilor de igiena”, relateaza sambata France Presse.

Mai multi contramanifestanti, inclusiv un grup de asa-numiti „bunici impotriva extremei drepte”, i-au insultat pe militanti numindu-i „nazisti”.

Motto-ul manifestatiei, „Ziua Libertatii”, este de asemenea titlul unui film al realizatoarei naziste Leni Riefenstahl despre conferinta partidului lui Adolf Hitler NSDAP in 1935.

Mai multi politicieni au criticat mobilizarea. Saskia Esken, sefa social-democratilor, partid minoritar in coalitia guvernamentala cu conservatorii Angelei Merkel, i-a criticat pe acesti „Covidiots”.

„Fara distantare, fara masca: ei pun in pericol nu doar sanatatea noastra, dar si succesul nostru impotriva pandemiei si pentru redresarea economiei, a educatiei si a societatii. Iresponsabil!”, a scris ea pe Twitter.

Jan Redmann, liderul CDU in parlamentul landului Brandenburg, a estimat pe aceeasi retea sociala: „inca 1.000 de noi infectii pe zi, iar la Berlin sunt demonstratii impotriva masurilor anti-coronavirus? Nu ne mai permitem aceste absurditati periculoase”.

In timp ce Germania a fost pana acum in mare parte scutita de pandemie, care a facut mai putin de 9.200 de victime, autoritatile sunt alarmate de cresterea din nou a numarului de infectii in ultimele saptamani.

Sambata, numarul de noi infectii a crescut cu 955 fata de ziua precedenta, un nivel ce nu a mai fost atins de la 9 mai, potrivit Institutului de sanatate Robert Koch.

Mii de manifestanti ostili masurilor de restrangere a libertatilor pentru a combate COVID-19 au marsaluit pasnic sambata dupa-amiaza in centrul Berlinului.

Estimati de politie la aproximativ 15.000, numarul demonstrantilor a fost mult mai mic decat 500.000, cifra anuntata de organizatorii acestei mobilizari intitulate „Sfarsitul pandemiei – Ziua Libertatii”.

Comentarii: