Adrian Severin vrea eliberare conditionata din inchisoare, pe motiv ca a tinut „cursuri de analfabetizare”

news

Adrian Severin, fost europarlamentar, isi doreste eliberarea conditionata din inchisoare. Potrivit avocatei sale, in timpul petrecut la inchisoare acesta a tinut „cursuri de analfabetizare si invatare a limbii romane” pentru detinutii care nu cunosteau limba romana, acesta fiind un motiv pentru eliberarea sa inainte de termen.

Avocatul fostului europarlamentar Adrian Severin cere eliberarea conditionata a acestuia, invocand activitatile intreprinse in inchisoare, lucrarile stiintifice care ar urma sa fie publicate, dar si conduita ireprosabila.

„A fost o persoana disciplinata. Desi a scris lucrari stiintifice, nu a beneficiat de reducerea fractiilor de pedeapsa in baza lucrarilor sau a muncii prestate, este profesor universitar, este asteptat in cadrul universitatii pentru a tine cursurile. Dumnealui a tinut cursuri de analfabetizare si invatare a limbii romane, conferinte, dezbateri, a participat la revista penitenciarului si a ajutat detinutii care nu cunosteau limba romana si nu se putea incadra in mediul penitenciar sa se adapteze mult mai usor“, le-a declarat avocata lui Severin, Alexandra Dogaru, jurnalistilor.

Fostul parlamentar se afla dupa gratii din noiembrie 2016, cand ICCJ l-a condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare, fiind  acuzat ca in perioada decembrie 2010 – martie 2011 a acceptat promisiunea a doi jurnalisti de la „Sunday Times“ de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: