AEP da de gol PSD si PNL. PSD a cheltuit aprox. 1 milion de euro pe luna pentru „presa si propaganda” din subventia de la stat

politica

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a anuntat luni ca partidele politice au cheltuit 60,42% din subventiile de la bugetul de stat in perioada ianuarie-iunie a anului 2022, iar ponderea cea mai mare in cazul PSD si PNL au avut-o cheltuielile pentru presa si propaganda.

„Autoritatea Electorala Permanenta doreste sa va informeze ca, urmare a monitorizarii de catre Departamentul de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, a informatiilor referitoare la cheltuielile efectuate de catre formatiunile politice din subventiile de la bugetul de stat, conform informatiilor detinute, precum si a celor transmise de partidele politice, in perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli in procent de 60,42% din totalul sumelor incasate”, se arata intr-un comunicat de presa remis de AEP.

Potrivit sursei citate, in perioada ianuarie-iunie au fost varsate in conturile formatiunilor politice sume in valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentand subventii de la bugetul de stat.

„Privind structura cheltuielilor angajate din subventia de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o urmatoarele categorii de cheltuieli: in cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presa si propaganda au reprezentat 73,85%, iar in cazul Partidului National Liberal, acestea au reprezentat 73,80%, Partidul Miscarea Populara a inregistrat cheltuieli pentru presa si propaganda in procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate. De asemenea, pentru Partidul Pro Romania, cheltuielile cu personalul si cheltuielile cu onorariile avocatilor, executorilor si expertilor au reprezentat 44,01% fiecare. In cazul Uniunii Salvati Romania, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate”, se arata in comunicat.

Astfel, PSD a cheltuit pentru presa si propafanda peste 5 milioane de euro, in timp ce PNL a cheltuit peste 3,5 milioane de euro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: