Primul avion cu calatori care a aterizat la Aeroportul Brasov. O aeronava TAROM pilotata de Catalin Prunariu – Video

news

avion, TAROM, Mircea Geoana, Luminita Odobescu, decolare, ratata, Otopeni

Joi a fost inaugurat la Brasov mult asteptatul aeroport cu un prim zbor al companiei TAROM. La ceremonie au participat si presedintele Senatului, Nicolae Ciuca, dar si ministrul desemnat al Dezvoltarii, Adrian Vestea, relateaza TVR.

Aeroportul este unul ultra-modern, pentru ca este singurul din Europa de Sud-Est in care traficul va fi monitorizat si controlat dintr-un turn virtual.

Primul zbor a fost al companiei romanesti TAROM. Aeronava a fost pilotata de Catalin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu si a aterizat pe pista Aeroportului International Brasov-Ghimbav la ora 8.00.

Cu acest prilej, Dumitru-Dorin Prunariu va primi titlul de Cetatean de Onoare al Judetului Brasov.

Timp de doua zile sunt pregatite spectacole aviatice la Ghimbav, tururi ghidate ale aeroportului, dar si multe concerte.

„Traim astazi, impreuna, un moment de implinire si de mare bucurie: dupa multe decenii de asteptare, primul avion aterizeaza pe aeroportul de la Brasov. Un aeroport modern, pe care noi, administratia judeteana, l-am construit de la zero. Nu ma feresc sa spun ca este un eveniment istoric pentru judetul nostru si, de ce nu, pentru Romania. In primul rand fiindca demonstreaza ca se poate si la noi si ca se poate PRIN NOI INSINE, asa cum spune deviza liberala (…) In 2016, cand am fost ales pentru prima data presedinte al Consiliului Judetean Brasov, aveam in minte si am pus pe hartie o strategie de dezvoltare axata pe trei directii principale: constructia Aeroportului International Brasov-Ghimbav, investitii masive in sistemul de sanatate brasovean, precum si reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere aflate in administrarea Consiliului Judetean (…) Consider ca mi-am indeplinit angajamentele majore luate fata de brasoveni (…) A venit momentul in care predam aeroportul managerilor si beneficiarilor sai. Va marturisesc ca sunt emotionat, simt ca se incheie o etapa extrem de importanta in viata si in cariera mea. Dar, in acelasi timp, stiu ca incepe o alta, la un nivel diferit, cu noi provocari, noi proiecte, pe care vreau sa le duc la bun sfarsit in acelasi spirit de seriozitate, responsabilitate si treaba chibzuita care ma caracterizeaza. Eu cred ca slujind Romania si neamul romanesc in acest fel avem sansa sa lasam ceva bun in urma noastra, pentru generatiile viitoare”, a scris presedintele CJ Brasov Adrian Vestea pe pagina sa de Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: