Aeroportul din Glasgow a fost redeschis. Marea Britanie, lovita de zapezi si ger

externe

Zborurile de pe aeroportul din Glasgow au fost reluate, dupa ce zeci de avioane au fost blocate pana sambata dimineata, pe o vreme in care temperaturile au scazut la -10C in anumite zonei ale Regatului Unit unde au mai fost serios afectate drumurile si caile ferate iar multe evenimente sportive au fost anulate.

Zapada cazuta pe aeroport a obligat personalul sa lucreze toata noaptea de vineri spre sambata pentru a se asigura ca zborurile vor fi reluate, chiar daca numerosi pasageri s-au confruntat si in restul zilei cu destule curse anulate. Inclusiv astazi la pranz, doua zboruri cu destinatia Glasgow au trebuit sa fie redirectionate catre aeroporturile Prestwick si Edinburgh, potrivit The Guardian.

„Pista aeroportului nostru este din nou pe deplin operationala si lucram cu partenerii din companiile aeriene pentru a relua tot programul de zbor”, au declarat oficialii aeroportul pe reteaua X (fosta twitter), indemnand pasagerii sa-si contacteze companiile aeriene pentru informatii suplimentare privind programul zborurilor.

Avertismente de vreme rea, pana in 5 decembrie

„Avertismentele de vreme rea pentru ninsoare si gheata sunt inca in vigoare. Met Office (Biroul Meteorologic) a emis avertismente de cod galben, pentru sambata, pentru coasta de nord si sud-vestul Scotiei, precum si pentru coasta de sud-vest si de est a Angliei. Meteorologii au avertizat ca vremea rea va afecta drumurile si caile ferate, cu un risc crescut de ranire din cauza poleiului de pe carosabil in tot weekend-ul. Temperatura s-a apropiat de -10C, in unele locuri, peste noapte, iar in Tara Galilor si zonele centrale, cum ar fi Peak District, ninsorile vor fi prezente pana duminica dimineata”.

Agentia de Securitate pentru Sanatate din Marea Britanie si Biroul Meteorologic au emis inclusiv alerte pentru frig pentru Est Midlands, West Midlands, nord-vest, nord-est si Yorkshire si Humber, valabile pana pe 5 decembrie, inclusiv, conform The Guardian.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: