Aeroportul din Palma de Mallorca, inundat dupa o ploaie torentiala

externe

Zborurile au fost oprite dupa ce Palma de Mallorca a fost lovita de furtuna, iar aerportul a fost inundat, potrivit Mirror.

Ploaia torentiala a anulat zborurile si a inundat pista aeroportului. Imaginile filmate au aratat, de asemenea, ploaia tasnind prin tavan in magazinul duty-free de pe aeroport.

Martorii oculari au descris scene de „haos” in care pasagerii alergau sa se adaposteasca.

Operatorul aeroportului a confirmat ca au avut loc inundatii la intrari si in parti ale terminalului, care au dus la intarzierei ale zborurilor.

Intre timp, o statie meteo de la aeroport a inregistrat aproape 5 cm de ploaie pe ora – la un moment dat chiar 9 cm, in mai putin de o ora. Potrivit meteorologilor spanioli, 45 de litri de ploaie au cazut intr-o ora, cu varfuri de pana la 90 de litri, ceea ce a provocat inundatii atat la unele intrari in aeroport, cat si in cladirea terminalului.

Intr-un comunicat, operatorii Aena au declarat: „Aeroportul Palma de Mallorca a avut operatiunile paralizate temporar din cauza unei furtuni puternice, aflandu-se in imposibilitatea de a opera in siguranta”. Apa a ajuns pana la genunchi in parcare si atat de adanca in anumite parti incat au putut fi vazute cateva masini plutind.

Ministrul Transporturilor, Oscar Puente, a declarat ca la al treilea cel mai mare aeroport din Spania au fost activate planurile de urgenta, pasagerii fiind redirectionati catre alte aeroporturi. Intre timp, plecarile au fost anulate in timp ce oficialii asteptau ca vremea sa se calmeze. Zborurile au fost reluate dupa ce vremea s-a linistit

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: