Aeroportul Tg. Mures va fi extins si modernizat cu fonduri europene de 30 de milioane de euro

news

Banii comunitari obtinuti prin Programul Operational Infrastructura Mare vor fi folositi pentru lucrari de extindere a pistei, de constructie a unui nou terminal si extinderea spatiului de parcare a avioanelor cu aproape 10.000 mp, transmite Radio Romania Tg Mures.

Primele doua proiecte, in valoare totala de 3,5 milioane de euro, se refera la echipamente de control de securitate pentru pasageri si bagaje, precum si constructia unei statii de pompieri.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Peter Ferenc:

  • „La proiectul privind echipamentele de control si securitate pentru pasageri si bagaje, care mare parte au fost achizitionate, si o parte deja au fost puse in functiune, si in continuare vor fi puse in functiune aparate Roentgen, doua porti de securitate noi si un automat pentru parcarile masinilor. In primele zile din anul viitor vor incepe si lucrarile de constructie a unei noi statii de pompieri. Aici au fost finalizate si licitatia si proiectul tehnic, exista autorizatie de constructie, deci inseamna ca pana la sfarsitul anului 2023 trebuie sa se termine contractele.”

Totodata, anul viitor va incepe cea mai mare investitie de la infiintarea aeroportului, si anume constructia unui nou terminal pentru pasageri si a unei parcari pentru aeronave.

Lucrarile se vor ridica la 26 milioane de euro si vor avea termen de finalizare 31 decembrie 2023, a declarat presedintele CJ, Peter Ferenc:

„Partea stanga, cum intram spre Aeroport, va fi reconstruita, se vor adauga peste 4000 mp de cladiri. Acest proiect e de 26 milioane de euro, tot din Programul Operational Infrastructura Mare, ca si parcarea aeronavelor ce va fi extinsa cu aproape un hectar. Momentan, licitatia se afla spre finalizare, eu am speranta ca cel tarziu la mijlocul lunii ianuarie vom reusi sa dam verdictul licitatiei pentru firma care are oferta cea mai buna, iar asta ar insemna ca la inceputul anului trebuie sa fie semnat si contractul de executie.”

Consiliul Judetean Mures continua politica de investitii in modernizarea Aeroportului ”Transilvania Tg. Mures”, la sedinta din decembrie fiind aprobati indicatorii tehnico-economici pentru alte trei proiecte in valoare totala de aproape 280 milioane de lei, fonduri europene. Este vorba de extinderea pistei de decolare-aterizare, a terminalului de marfuri si pasageri, precum si achizitionarea de echipamente de siguranta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: