Afacere Firea-PSD in Primarie: 420.000 de euro pentru „reconditionarea” unui SINGUR tramvai. Bani pentru 10 tramvaie

news

Consiliul General a aprobat, joi, alocarea, in regim de urgenta, a sapte milioane de euro¬†pentru investitii la RATB. Mai bine de jumatate dintre acesti bani, 4,2 milioane de euro au mers pentru „modernizarea” a zece tramvaie, ceea ce inseamna 420.000 de euro/tramvai.

Consilierul Nicusor Dan a cerut ca votul sa fie amanta, pana se vor primi explicatii complete din partea RATB. Majoritatea PSD-UNPR a hotarat insa sa aloce banii acum.

„Subiectul cel mai important al sedintei Consiliului General de ieri a fost alocarea in regim de urgenta a 7 milioane de euro pentru investitii la RATB. Dintre acestia, 4,2 milioane de euro pentru modernizarea a 10 tramvaie (420.000 euro modernizarea unui tramvai).

Am solicitat ca subiectul sa mai astepte doua saptamani, pentru a fi dezbatut in comisia de transport a Consiliului, cu explicatii complete de la RATB. 7 milioane de euro e o suma importanta, din care se pot rezolva multe, de exemplu aer conditionat in toate autobuzele. Majoritatea PSD-UNPR-ALDE a votat insa pentru alocarea in regim de urgenta, fara explicatiile RATB”, informeaza Nicusor Dan.

Mai mult, el spune ca Firea nici macar nu a inteles pentru ce sunt alocati acesti bani.

„Gabriela Firea nu stia pentru ce sunt banii, declarand la inceputul sedintei ‘bani care vor fi folositi pentru cumpararea de piese de schimb, repararea aparatelor de aer conditionat si alte necesitati tehnice pentru autobuzele din Capitala'”, a adaugat Nicusor Dan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: