Afacerea cu Inteligenta Artificiala a lui Elon Musk a strans fonduri de 6 miliarde de dolari, atragand sume mari de la Sequoia Capital si Arabia Saudita

externe

Elon Musk, concediere, Tesla, femeie

xAI-ul lui Elon Musk tocmai a facut un pas esential in consolidarea financiara pentru a infrunta OpenAI-ul lui Sam Altman, relateaza Business Insider.

Startup-ul AI a anuntat intr-o postare pe blog duminica ca a strans 6 miliarde de dolari in urma unei runde de finantare.

Compania, care are abia un an, numara printre investitorii sai fonduri de capital de risc proeminente precum Andreessen Horowitz si Sequoia Capital, precum si Kingdom Holding din Arabia Saudita.

„Vor fi mai multe de anuntat in saptamanile urmatoare”, a spus Musk intr-o postare X luni dimineata.

Miliardarul a spus intr-o postare X ca evaluarea financiara anterioara a xAI a fost de 18 miliarde de dolari.

Afluxul de finantare va fi esential pentru Musk, care a imaginat xAI ca o alternativa la OpenAI, o companie pe care a fondat-o impreuna cu Altman. Musk a parasit consiliul OpenAI in 2018.

Creatorul ChatGPT a fost evaluat la 80 de miliarde de dolari sau mai mult, a relatat The New York Times in februarie, citand persoane familiare cu afacerea.

Musk a intentat un proces impotriva OpenAI in februarie, in care a acuzat compania ca si-a incalcat misiunea nonprofit prin parteneriatul cu Microsoft.

In urma cu un an, Musk si-a exprimat dezamagirea fata de ceea ce a devenit OpenAI, spunand ca „nu este deloc ceea ce intentionam”.

„OpenAI a fost creat ca o sursa deschisa (de aceea am numit-o ‘Open’ AI), companie non-profit pentru a servi drept contrapondere pentru Google, dar acum a devenit o companie cu sursa inchisa, cu profit maxim, controlata efectiv de Microsoft”, a scris Musk pe X.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: