AFACERI pe spinarea ranitilor #Colectiv. Preturi mult UMFLATE pentru materialele sanitare

news

Ranitii din #Colectiv, care au primit kit-urile medicale de ingrijire, acuza ca mare parte din produsele incluse sunt inutile in aceasta perioada si spun ca ele ar fi folosit in primele zile dupa tragedie. In plus, pacientii spun ca pretul kit-urile este mult supraevaluat avand in vedere componenta lor.

Adrian Albu a primit kit-ul medical destinat ingrijirii arsurilor de care suferea abia in urma cu doua saptamani, desi ministerul a anuntat masura inca de la inceputul lunii decembrie. Dupa ce a analizat produsele, a constatat ca acestea sunt mult mai ieftine decat pretul anuntat initial de autoritati.

„Am cautat fiecare produs pe internet si de la farmacii, am facut un tabel si am facut o suma care se duce la 1220 de lei, din 2800″, spune el, citat de digi24.ro..

Sute de persoane au fost, sambata, la #Colectiv pentru a aduce flori si a aprinde o lumanare in amintirea celor care si-au pierdut viata in incendiul din club. Au trecut aproape 90 de zile de la tragedia din #Colectiv, iar amintirea serii fatidice de 30 octombrie 2015 este si acum vie, intretinuta fiind de rudele, prietenii si cunostintele celor 63 de persoane care si-au pierdut viata dupa incendiu.

Pachetele au fost asigurate din fondurile stranse de Crucea Rosie. Fundatia vine cu explicatii asupra pretului.

„Kit-urile medicale au fost achizitionate de Compania Nationala UNIFARM, companie acreditata de Ministerul Sanatatii sa faca achizitie si distributie de medicamente in cadrul Ministerului Sanatatii. In ceea ce priveste costul kit-ului medical, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a fost informata telefonic, la momentul demararii achizitiei, ca pretul estimat al unui kit este de aproximativ 2800 de lei”, se arata intr-un comunicat al Crucii Rosii.

Pe parcurs insa, lucrurile s-au mai schimbat. Compania Unifarm da vina pe producatori pentru kit-urile incomplete.

„Am luat ceea ce am gasit. Bineinteles ca importatorii nu stateau pe stocuri cu produse de arsuri, dat fiind incidenta destul de rara a acestora, n-au fost de gasit. Si-atunci kiturile evaluate initial la 2800 de lei, ulterior au ajuns sa coste 1250″, a spus Adrian Ionel, directorul general al Companiei Unifarm.

Mai mult decat atat, multe dintre produsele care le-au parvenit sunt total ineficiente, spun victimele. Adrian Albu i-a aratat produsele medicului specialist care i-a monitorizat convalescenta. Acesta i-a explicat ca materialele sanitare din kit i-ar fi fost folositoare doar in primele zile dupa tragedie.

„Asta nu e un ajutor, e orice altceva. Si daca ar vrea intr-adevar sa ne ajute cineva cu ceva, ar fi sa ne dea ce ne trebuie. Nu pansamente care erau utile acum doua luni, nu acum. Acum cred ca sunt pana in cinci persoane care ar putea sa foloseasca asa ceva, din toti care am fost”, spune Adrian Albu.

La aceeasi concluzie au ajuns in urma cu cateva zile si autoritatile. Doar 70 din cele 400 de kit-uri de care s-a vorbit initial au fost distribuite pana in prezent.

„S-a sistat livrarea lor, pentru ca ni s-a comunicat ca trebuie facuta o personalizare mult mai precisa pe pacient, in functie de necesitatile fiecaruia. Inteleg ca se lucreaza de catre comisia ministerului la acest lucru, asteapta si de la spitale sa li se dea exact ce trebuie de catre medicii curanti ai fiecarui pacient in parte”, spune Adrian Ionel, directorul general al Companiei Unifarm,

Ranitii mai trec pe la spital, insa, doar pentru recuperare prin fizioterapie. Niciunul dintre cei care a primit prima transa a acestor produse nu a fost pana acum chemat de medici la o reevaluare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: