Afacerile cu porci ale lui Dragnea incaseaza o lovitura taioasa din partea justitiei. Omul de baza al sefului PSD este trimis in judecata

news

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde actionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 4 persoane. Acesta este judecat pentru folosirea cu rea credinta a creditului societatii. Acuzatia de complicitate la evaziune, clasata.

Alaturi de Ilie Dragne au fost trimisi in judecata Stefan Anton Morosanu, Dumitru Misu, Aurelian Voicu si o alta persoana, anunta Mediafax.

In dosar sunt investigate infractiuni de evaziune fiscala si de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu. In luna august, procurorii au facut 80 de perchezitii, anunsand ca 12 firme sunt implicate. Ilie Dragne era acuzat de complicitate la evaziune fiscala, acuzatia fiind clasata. Acesta a fost trimis in judecata pentru folosirea cu rea credinta a creditului societatii.

„Domnul Dragne a dat declaratie in detaliu. Dumnealui nu a fost in societate cand s-a facut aceasta pretinsa tranzactie pentru ca discutam de o singura tranzactie, de o singura plata. Pentru un agent economic, din 2013 pana in prezent, inseamna ca a semnat poate mii de acte fiscale, din moment ce numai in anumite acte examinate s-a gasit aceasta factura de 200.000 de lei cred ca este de invidiat”, a declarat la momentul deschiderii dosarului avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii.

Dragne a fost retinut pe 10 august, iar ulterior procurorul de caz a decis sa fie plasat sub control judiciar.

La acel moment, avocatul Maria Vasii a precizat ca Stefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD s-a retras din societatea comerciala Salcia la inceputul anului, cedand partile sociale detinute. Procedura fiind in curs, in august la Registrul Comertului datele fiind nemodificate, iar Valentin Dragnea detinea ferma Salcia in proportie de 90%, iar 10% ii apartineau administratorului si directorului general, Ilie Dragne.

In total, 60 de oameni au fost audiati, in calitate de martori sau suspecti, pentru noua dintre ei fiind dispusa retinerea. Anchetatorii au stabilit, ulterior, ca nu este necesar sa ceara arestarea pentru niciunul dintre ei, doar cinci fiind trimisi in judecata.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: